1 Eylül 2008 Pazartesi

Skibbe'nin Çantası


Aslında blogu yaparken daha çok haberlere değinmekti niyetim ama 22 yıldır tarftarı olduğum takım en iyi transfer dönemini geçirdiği şu sezonda bana teknik direktör yorumu yapmak düştü.
Yav arkadaşım nerden başlıyım ki bu takım Feldkamp ın sert savunma anlayışıylanmı şampiyon olduda onun devamı sayabileceğimiz bir Alman teknik direkör getiriyorsun.Getirdiğin adam tecrübesiz demeyeceğim çünkü herkesce kabul gören bi konu bu.Asıl sorun seni takımındaki oyuncuların son 5 ay içinde bu işin kaşarı olmuş olmaları.Yani sezon sonunda son 6 hafta teknik direktörsüz bir şekilde şampiyon olabilecek kadar tecrübeli yetenekli ve akıllı bir kadron var.Burdan adamlar gitmiş Fatih Terim in yönetiminde Avrupada yarı final oynamış hemde son dakikalarda gelen gollerle bütün adrenalini 2 ay önce sahaya dökmüş rahatlamış sen bu adamları birşeye konsantre edeceksin ama yanına da 'ne diyır bakalım Kayahan abiiiii ' diye rap söyleyen bir Ümit Davala yı koyunca olmuyor işte olmuyor .

Sezon başında kötümser olmak istemiyorum demiştim ama ilk Steau maçında kalede Aykut ön liberoda Meira yı göünce ve skor 2-0 olunca hadi be Steau dedim 5 yapda Skibbe mkibbe kalmasın ortada .Olmadı ne yazık ki balımıza diyebileceğim goller ve rezalet bir Steau bizi 2 haftalık da olsa kandırdı. O maçdan sonra Skibbe efendi ne dedi 'Topal ve Aykut formda değiller' ya şakamısın sen bizim başımıza arkadaş.Senin işin ne? kadrodaki 22 kişiyi de formda olmasını sağlamak değil mi ? hadi diyelim kişisel problemdi sakatlıkdı adam formda değil, o adamın formda olmadığını görüp maça doğru adamlar ve doğru taktikle çıkmak değil mi? Tabi ki değil (miş), adamın işi gücü futbolcusuna suç bulmak; 2. maçdan sonra da Lincoln formsuz dedi çıkdı ...Aloooooo hiç değilse herşeyi; parayı ,itibarı ,salı-çarşamba izlenilecek maçları herşeyi geçdim de şu Ali Sami Yen Hell son kez o müziği duymayı hakketmiyormuydu.

Geçmişse değindik sıra gelecekde sonuç ne olur da. Sonuç bence açık taraftar kızgın kırgın ,futbolcular da herzaman tribüne oynadıklarından teknik direktörle aralarının iyi olabileceğini sanmıyorum hele hele adamın maç sonrası açıklamalarından sonra imkansız gözüküyor bu.Sezon başı yazımda da değindiğim gibi sen zaten küçücük mini minnacık bir çocuk(kadro) yaratıosun yönetim olarak bu çocuğu dünyaya getirmeyi planlıyorsun ama anne seçimin rezalet, 15 yaşında dünya yüzü görmemiş bir genç kızı alıp anneleri bu olacak onlara evde o bakacak diyorsun; belkide başına dünya yüzü görmüş bir tenik direktör alıp hanedanlığını tehlikeye atmak istemiyorsun, ne dersek o diyorsun ...Çözüm ise açık bildiğim kadarıyla Deschamps daha kimseyle anlaşmadı ve boşta....

Hiç yorum yok: