29 Eylül 2008 Pazartesi

European Football


Bu haftaki maç lig değerlendirmelerimi biraz erkene aldım. Malum bayram öncesi okul yok, iş-güç yok, bugünün işinni yarına bırakmayalım.

Türkiye; Trabzonspor geriye düştüğünde de kazanabileceğini yani takım olarak her maça final havasında çıkacaklarını gösterdiler. Sivas geçen yıl ki hatayı tekrarlamayarak, 3 büyüklerden de puan alma kabiliyetine sahip olduğu havasını verdi. Antep evinde zor tutulur.Galatasaray da yavaş yavaş kadro birbirine ısınıyor. Bjk puan kaybetmeden mi şampiyon olcak zaten? Aragones e ise sakatlıklar bittikten sonra yorum yapmamız gerek diyebiliriz.Kocaeli ne ise Yılmaz Vural acil eylem planı uygulamalı.

İtalya; Serie A da Milan, Mourinho ya ilk çelme yi Ronaldinho ile taktı ve şampiyonluk yarışı yeni başlıyor dedi. Namağlup Napoli German Denis ile sonuca gitti 2.liğe kuruldu. Lazio da ise Zarate yi durdurabilene aşk olsun;zorlu Torino deplasmanında attığı 2 gol ile takımı galibiyete taşıdı. Bu iki takım belki şampiyon olamayacaklar fakat ikiside sağlam kadroları ile bayaa iş yapacaklar. Sampdoria Juve karşısında 5. maçında 4. beraberliği elde etti galibiyete hasretler. Son söz Cagliari ye; 5 maç sonucu attığı-1 yediği-10, puan-0.Bir Yılmaz Vural da onlara lazım.

İngiltere; Chelsea ve Liverpool at başı gitmeye devam ediyorlar, zor deplasmalardan ikiside rahat kazanarak çıktılar. Arsenal de klasik durgunluk dönemi erken başladı gibi. Aston Villa ise yıllardır üzerine serpilmiş gibi görünen ölü toprağını attı. 6 maçta topladıkları 13 puan ile 3.lüğe yükseldiler.Hull City nin Premier ligin süprizi olduğunu yazmıştım zaten. Ama asıl süprizler aşağıda oldu.Son sırada Totenham üstünde ise Newcastle. Heralde en kısa zamanda toparlanırlar.

Almanya; Bundesligada belkide Bayern Münih dışında herkes beklenenin üstünde performans sergiliyor.Dortmund Stutgarta ağır bi yumruk indirdi 3-0 ile kazandı.Bayern Leverkuen ile Hamburg kazanarak ilk 2 ye oturdular.Werder ise yavaş yavaş yıllardır gördüğümüz bol gollü futboluna döndü süpriz yumurta Hoffheneim ı 5-4 ile geçti.Yanlız bu maçdaki futbolu için değil ama Türk çocuğu Mesut Özil e de saygı duymanın zamanı geliyor,keşke Türk Milli Takımını seçmiş olsaydı da bağrımıza basabilseydik.

İspanya; La Liga da herşey aynı gidiyor. Barselona nın hakem destekli derbi galibiyeti dışında kayda değer bir gelişme yok. Lig lideri Valencia gollü maçta Deportivo yu 4-2 ile geçerken takipçisi Villereal Rossi ile 3 puana uzandı. Real Madrid ise deplasmanda güldü. Atl. Madrid ise evinde Sevilla ya boyun eğdi heralde hafta içindeki Şampiyonlar ligi maçında akıllar.


Fransa; Fransa da Lyon puan kaybeder demişdim bu önsezim haftaya kaldı.Puan kaybeden Marsilya olunca 7 maçda sadece 3 gol yiyen namağlup Lyon zirve de Toulouse n 5 puan önünde yanlız kaldı. Fransa ligi için başka takım yorumu yapmaya gerek var mı blmiyorum ama sempati duyduğum St.Ettien den de bahsedeyim.Bordoeux 1-1 St.Ettien

Hiç yorum yok: