8 Kasım 2008 Cumartesi

KALKEDONDAN ÇIKIŞ

Yarın saat 19:00 da benim için bütün dünyevi dertlerin ve ihtiyaçların 2 saatlik duraklamaya uğrayacağı maç var Kalkedon da.
Galatasaray ım F5 karşısında geçen yıl yavaş yavaş kırmaya başladığı şansızlığını tarihe gömme zamanının geldiğinin farkındadır heralde. Takımda geçen yıl son 5 hafta Arda TURAN ın başlattığı ve bu hafta Benfica maçından sonra da ortaya çıkan fırtına öncesi sessizlik taktiği ve full konsantrasyon amacı inşallah geçen yıl şampiyonluğa uzanırken olduğu gibi bu senede işe yarar.
Full konsantrasyonun yanı sıra oyun içi dengeleri değiştirecek oyuncuların GS da daha formda oldukları herkesin gözü önünde. GS ın, yapması gerekenin sıkı hücum pres ile erken atılacak bir gol olduğunu bilmesi gerekiyor. Yoksa F5 son 9 yılda da olduğu gibi taraftarıyla bütünleşince herşey olabilir.
Öte yandan kendi düşüncelerime gelince.Dünyanın en süper derbisi gözüyle bakıyorum ben bu maça. Sami Yen de de ayrı bir havası oluyor ama Kalkedon u hem de şampiyonluk maçında görmüş, o heyecanı yaşamış biri olarak Boca- River derbisinden bir adım öteye koyarım. Nedeni ise stadın yapısı ve daha çok taraftar savaşına dönüşmesi. Eski yıllarda meşaleydi, konfetiydi stada sokabilirdik ve karnaval havasında geçilirdi. Şimdi insanların elinden o zevkleri de alınınca 1 yıl boyu beklettikleri enerjilerini birbirinden çıkarıyorlar. Bu nedenler ve maçın başlaması ile duyulan o büyük heyecan herkesin gidip görmesi gereken dünyanın sayılı spor olaylarından birini ortya çıkarıyor.
Son söz ise klasik;
GELİYORUZ !!!!!!!!!!!!

Hiç yorum yok: