12 Kasım 2008 Çarşamba

Efes Pilsen


Yazımı yazdığım dakikalarda CSKA deplasmanında skor 81-56 son 5 dakika 25 saniye, nerden başlayacağımı bilemiyorum o yüzden madde madde gitmenin daha doğru olcağını düşündüm;

- Şu an itibari ile CSKA 24 de 17 üçlük isabetiyle oynuyor. Tamam adamların takımı NBA e koysan sırıtmaz ama şuta el kaldırın be kardeşim. Savunmada 35 dakika itibari ile yapılan tek olumlu hareket K.G. nin Lorbek e yaptığı 2 blok

- 3. çeyreğe 0 sayı ile giren eski Efes li Tragan Langdon bu çeyrekte 5 de 5 üçlük kullandı. Kullanabilir tamam ama 1 atar 2 atar 3. yüde soktuğu anda sen eğer Avrupa da kupa kaldıran bir coach isen ve bu yıl ki hedefin de final four ise kenarda Türkiye nin en iyi savunmacısı Sinan Güler oturuyor ,alırsın oyuna 4.,5. girmez

- Ergin Ataman tamamen ipleri elinden kaçırmış. Nasıl bir kadro kurgusudur anlayamadım. Takımın en önemli pozisyonları 1 (pg) ve 5 (c) numaralardır. Büyük beklentilerle alınan Kasun un sakatlanması tamamen talihsizlik ,peki ya Vujanic kimdir ?nedir?sahada hangi amaçla bulunur? 3 maçtır takip ediyorum , rahmetli dedem 94 yaşında evinde yürürken öyle kambur durmazdı.Adam sahada kamburunu çıkarıp dolaşmak ve 1.90 olan boyunu 1.70 civarına çekip savunma yapıyormuş gibi görünmekden başka hiçbirşey koymuyor sahaya.

-Yine Ergin Ataman hatası; yahu Engin Atsür,Sinan Güler,Cenk Akyol bu takımda geçdim 20 yi 10 u, 5 dk. süre alacak kadar kaliteli oyuncular değiller midir? Değillerse geçen yılın en çok gelişme gösteren adamı Sinan, Türkiye Milli takımının 3 yıldır,pozisyonlarında 2. bilemedin 3. tercihleri olan Engin ile Cenk kadroya niye dahil edildi.Bu adamların 3 ünü al koy GS C.Crown yada BJK Cola Turka ya benim birinci şampiyonluk adayım olurlar.

- Yine seçim hatası; Kakouzis i pek severim Yunan Milli takımından ,adam tam bir winnerdır.İnce yapısı hücum özellikleri,şutör eli ama savunma yapmasını pek sevmeyen tarzı vardır. Bu arkadaşın üstüne BJK dan Shumpert i alıyorsun. Özelliklerini saymıyorum, copy -paste idir Kakouzisin. Niye daha değişik meziyetleri olan bir 4 numara seçimi yapmazsın Ergin Hoca???

- Maç bitti . Skor 90-68 .Charles Smith in 9 metreden attığı 3 lüklere dua etsinler yoksa fark 40 ı bulurdu.

Uzun lafın kısası Vujanic,Thornton,Kakouzis ve Shumpertden biri,yeni 5 numara Jones hemen gönderilip bu takımı başdan yaratmakta fayda var. 1 ve 5 numaralara yapılacak sağlam 2 transfere artı olarak Türk oyuncuların daha fazla süre ve rol almaları ile güzü bahara çevirebilirler.

Araya sıkıştıralım. Tecrübesi ile alır dediğim maçta GS Cafe Crown Buducnost deplasmanında dağıldı.93-62 Ne Hüseyin ne Cüneyt ne de Guroviç tecrübede bazen geri tepiyormuş.

Hiç yorum yok: