4 Kasım 2008 Salı

European Football


Uzun zamandır yazamadım. Haftasonuna girerken yazarım diyordum o da olmadı . Bir hafta daha geçti bol bol maç izledim o yüzden daha iyi oldu.
Seria A da Milan ilk 2 haftaki alışma sürecinden sonra kazana kazana liderliğe yükseldi. Durumları aynı Barcelona gibi. Ama bu ligde işler kolay gitmeyecek orası şimdiden belli. Udinese son yıllardaki en sağlam ekibi ve hücum hattını kurdu. 2. devrenin başında 5 dakika uyumasalar Genoa ya kendi evlerinde 2 puan kaptırmazlardı. İnter de Mourinho nun daha zamana ihtiyacı var sakatlıklar ve geniş kadro onun en büyük düşmanı. Queresma gibi bi adamı yedek oturtmak zorunda kalıyor ki kadronun o kadar geniş de olması gerekmiyor. Tamam takımın başına Şampiyonlar ligini alsın diye getiridi ama Serie A yıda unutmamaları gerek
La Liga da ilk 4 koptu gitti. Valencia kaybedince liderlikten oldu. Barca sağanak yağış altında liderliği devraldı.Malaga 1-4 Barcelona. Real Madrid Pablo Piatti li Almeira ya son dakikalarda 2 puanı verdi.1-1. Sarı denizaltılarda ise işler yolunda gitmeye devam ediyor. La Liga nın en sağlam hücum hattına sahipler.Nihat ın sakatlığında bile Bilbao deplasmanından 4 golle galip çıktılar, 2. sıradalar.
Almanya da Hoffenheim galibiyetlerin tadına son kereler bakıyor . Karlsruhe yi 4 lediler, artık yeter , kaybetme zamanları geldi. Bayern kazanıp 3.lüğe çıktı ve yavaş yavaş geliyorum mesajı verdi. Werder gol olup yağmaya devam ediyor. Avrupa da kimin maçını izlemek istersin deseler Bremen derim . Formaları olsun , tribünler olsun ve de maç içi seyir zevki olsun ,ki bu sene Mesut Özil de ayrı bir tad, Bremen açık ara önde gider.Dortmund da garip bir istatistiğe gidiyor.Kendi evlerindeki 6. maçta 5. beraberliklerini aldılar, mağlubiyetleri yok:))
Premier ligde geçen hafta,haftaiçi ve bu hafta 3 maç oynandı . Ligde sıralar yavaş yavaş oturmaya başladı. Totenham yeni hocası Redknapp ile rüyadan uyandı. Önce Arsenal e son dakika da 2 gol atıp 1 puan aldı sonrada yenilgisiz Liverpool a son dakika golü ile mağlubiyeti tattırdı. Ligin sonuncu sırasındalar ama Uefa yolları açıktır.Hull önce Chelsea sonra Man. Utd. ye yenilince ve pazartesi gecesi Aston Villa Newcastle a mağlup olunca ilk 3 sıradakiler atbaşı öne geçti. Chelsea - Liverpool ve maç eksikli Manchester şampiyonluk için çekişecekler. Tabii hemen enselerindeki Arsenal i unutmamak gerekir. 22.8 yaş ortalaması ile çıkmışlar yenildikleri Stoke deplasmanına. Premier ligin ilginçliği 7. ile 19. arasında sadece 4 puan olması.Kısacası öle düştüm vah vah diye ağlamaya yada Uefa ya gittim diye sevinmeye yer yok her hafta final derler ya maçları o motivasyonla oynamaları gerekiyor.

Hiç yorum yok: