11 Kasım 2008 Salı

European Football


Artık ligler,takımlar ve futbolcular iyice liglere ısındı ve yorumlarda yavaş yavaş gerçekçilik paylarını artırmaya başladı.
İlk olarak Serie A ile başlayalım. Milan Lecce deplasmanında 3 puanı son dakikalarda verdi. Maç bayık bir havada geçmişdi zaten 1 puana razı olsunlar, nereye kadar 1-0, 1-0 kazanacaklardı ki. Lideliği İnter e teslim ettiler. Cruz son dakikada sahneye çıktı ,11 kişi mükemmel kapanıp sabaha kadar oynasalar gol atamazlar dediğim Udinese yi yıktılar.Napoli Sampdoria yı 2 , Lazio Siena yı 3 golle geçti 3 ve 4 . sıralara yükseldiler. Juve Del Piero ile yola devam diyor. Açılışı Piero yapdı son noktayı ise Iquinta koydu Chievo deplasmanında.Juve 6. ama liderle 3 puan fark var. Serie A her zamankinden daha zevkli , şampiyon son hafta belirlenebilir bu gidişatla.Son söz Roma ya . 10 maçta 10 atıp 18 yediler 8 puanla 17. sırada ve düşmemeye oynuyolar. En kısa zamanda toparlanmaları dileğiyle.
Ada ya geçelim . Haftanın maçında FB ye gol atma becerisini gösteremeyen 'Gunners' Emirates de MANU yu Nasri nin 2 golü ile geçdi,2-1. Kaybetselerdi liderlik yarışının 12. haftada dışında kalacaklardı.Liverpool kendi evinde WBA ya 3 gol atıp rahat kazandı. Chelsea ise deplasmanda Blackburn u Anelka nın 2 golü ile yenip evine 3 puanla döndü ve zirvede Liverpool la 29 ar puanla başbaşa kaldı.Tuncay Boro yu Aston Villa deplasmanında 3 puana taşıdı,1-2. Haftanın diğer zevkli karşılaşmasında ise Man.City çıkıştaki Totenham a 1-2 yenildi, maçta çıkan 3 kırmızı kart Totenham ın çıkış yolunun mücadele ile açılcağını anladığının göstergesi.Ligde dikkatimi en çok çeken istatistik lider Chelsea nin 12 haftada sadece 4 gol yemiş olması. Scolari rules:))
Bundesliga da beklediğim sonuç geldi. Herta lider Hoffenheim a dur demesini bildi,1-0. Bundan sonra oynanacak maçlar Hoffhenheim için daha gerçekçi sonuçlara açık olacaktır. Leverkusen ise bu sonuçdan yaralanamadı. 3-0 öne geçdikleri deplasmanda Karlsruhe ye 1 puanı hediye ettiler,3-3. Bayern yavaş yavaş geliyor demişdik. Bu hafta artık potaya girdiler. Gelschenkırchen de Schalke yi 1-2 ile geçip 3.lüğe yükseldi. Diğer 3 sonuca açık maçda ise Hamburg Dortmund u 2-1 geçmeyi bildi, onlarda 4.sıradalar.
Son olarak La Liga ya uğramadan olmaz. Higuin ve Etoo 4 lediler. Real Malagayı zorlanmasına rağmen 4-3 le evine puansız yolladı,Barca ise kendi çöplüğünde erken boşalmaya devam etti tedavi şart:)) 6-0 . Aurelio Betis i Numancia deplasmanında attığı 2 gol ve oynadığı süper oyunla galibiyete taşıdı,bundan da önemlisi takımı üst sıralara taşıyabilecek kadar kaliteli olduğunu gösterdi.Villereal ve Valencia da kazanınca üst 4 lüde kopma olmadı.Son olarak Ossasuna yı uyaralım; 10 maç 0 galibiyet 5 beraberlik 5 mağlubiyet, attığı 3 yediği 9 . Nasıl bi istatistikdir arkadaş bu???

Hiç yorum yok: