8 Kasım 2008 Cumartesi

Cafe Crown-Jazz-Clippers

Basketbol yazılarında artış olacağını belirtmiştim. NAU yazımdan sonra biraz da sezon başı dikkat çeken takımları inceleyelim dedim.
İlk olarak GS C.Crown dan bahsedelim. Az önce 76-70 sonuçlanan Mutlu Akü Selçuk Üni. maçıyla beraber ligde 4 de 4 yaptılar. Avrupa da ilk turu rahat geçmişlerdi. GS de gözler haftaiçi oynanacak 2. eleme turu maçına çevrildi. İlk maçta rakip Buducnost u fazla tanımamanın verdiği dezavantajla GS kendi evinde sahadan sadece 2 sayı önde ayrılabildi. Deplasmanda 2 sayı altı mağlubiyetler ve galibiyet gruplara kalmasını sağlayacak. Bu dakikadan sonra GS formunu ve en önemlisi tecrübesini ortaya koyarak turu geçecektir.
Biraz da NBA e göz atalım. Maçları 48 dk. izleyemesemde haftaiçi NTVspor sağolsun artık bütün takmları özet görüntülerle takip edebiliyorum, tabii sabahları yapılan nba.com seansınıda unutmamak gerek.
Mehmet Okur lu Utah Jazz bu sezon en dikkat çeken performanslardan biriyle başladı 82 maçlık uzun sezona. Sabaha karşı oynanan maçda ligin yeni takımı Oklahoma Thunder ı geçip 5 de 5 yaptılar. Hem de oyun kurucuları all-star yıldız Deron Williams dan yoksun halde yakaladılar bu seriyi. Boozer ın performansı ve isteği dikkat çekici. Kirilenko ise yeni kadro kurgusu ile 6. adamlığa soyundu ve bu onu daha fazla ateşledi görülüyor. Williams ın da dönüşü ile batı konferansında ilk 4 de kendilerine rahatlıkla yer bulacaklar gibi.
İki çiçek bir böcek diye deyim vardır. Sıra geldi böceğe. Sezona iki bomba transferle giren L.A. Clippers üst üste 6 maç da- 4 ünü kendi evlerinde oynadılar- mağlup ayrıldılar. Halbuki sezona ligin en iyi uzun savunucularından Marcus Camby ile en ateşli point guardlarından ki benim listemde ilk beşdedir Baron Davis i alarak girmişlerdi. 1,2,3 yenilgi sonrası olur bunlar, takımın mayası falan diyordum ama 6 maç üst üste mağlubiyet bir şeylerin takımda oturmadığı hatta hatta eksik kaldığı yönünde fikir bıraktı bende. Şimdi oturup düşünmeleri ve yeni bir başlangıç daha yapmaları gerekiyor.

Hiç yorum yok: