4 Ekim 2010 Pazartesi

Ligimizde 7. Hafta ve Milli Maç Arası

Süper Toto Süper Lig diyoruz da hala bana süper gelen birşey yok. Bu haftanın süper maçında TS-BJK yi 1-0 la geçerken bile ben daha çok Dortmund-Bayern maçına göz atıyordum. Chelsea-Arsenal maçını falan izledikten sonra ligimize dalarak komaya girmek istememiştim tabii.
Neyse bu haftayı kısa özet geçelim. Lider Bursa ligde ilk puan kaybını gol yemeyerek İ.B.B. deplasmanında yaşadı. 7. hafta ve hala tek bir gol yediler. Şampiyonlar ligi serüveni devam ederken geçen yılın temposunu yakalayamasalar da 2. Trabzonla puan farkı 5. Insua- Steinert-Nunez 3lüsü herhalde daha uyum sorununu aşamadılar ki bu hücum 3lüsü ne banko 11 oyuncusu olabildiler ne de Bursa bu 7 haftada üretken olabildi. Yedikleri 1 golün yanında onların problemi atılabilen sadece 8 gol. 15. Manisanın bile 10 gol atabildiğini hatırlayarak karşılaştırma yapabiliriz.

MUSTAFA YUMLU
14 puanlı iki takımdan Trabzon ligimizin en derli toplu futbolunu oynayan BJK yi Avni Aker'de tek golle geçti. Glawockı ve Giray'ın yokluğunda 11 de yer bulan MUSTAFA YUMLU'nun kafa golü galibiyeti getirirken YUMLU pazartesi bütün başlıklarda yerini aldı. Şenol Güneş'in yapmak istedikleri ve yapabildikleri dengesine bakınca Trabzon'un 2 hafta önce yaşadığı iç sorunların tekrarlanmaması veya bunun dışındaki olağanüstü bir durum dışında ligde zirveyi zorlayacaklarını söyleyebilirim. 14 puanlı diğr takım Kayseri ise son senelerdeki en iyi başlangıcını yapmış, hatta sğper lige çıkdığından beri ki en iyi 7. hafta tablosuna ulaşılmış. Şota'nın futbol aklı ve takım kurgusu şu ana kadar iyi ilerledi. Açıkçası çok alıcı gözle izlemediğim için uzun konuşmayacağım. Geçen sezon da 16. hafta sonunda liderdi Kayseri sonra ligi kaçıncı bitirdiler onlar bile bilmiyordur yani önemli olan 2.devre performansı ve devamlılık daha çok var onlar hakkında konuşabilmek için.
3 büyüklere 3. paragrafta yer açmak. İşte huzur işte Bursanın gerçekleştirdiği devrim. Ne mutlu bana. Gerçi BJK 'yi övmek GS ve FB 'yi de yerin dibine sokmak dışında birşey yapmadım sene başından beri. BJK yine aynı; ne oynayacakları ve oynayabilecekleri belli, sezon boyu dünkü gibi 3 yada 4 kez kötü duruma düşerler sonrası aydınlıktır o tünelin. FB' de ise alına Kasımpaşa ve Gençlerbirliği galibiyetleri takıma hava getirdi 2 hafta sonra gelenek devam ederse basını iyice arkasına alır 'GOLCÜ AYKUT'un 20 GOL ATAN GOLCÜ TAKIMI'. Töbe töbe der geçerim arkadaş. Galatasaray mı? Geçelim... Rijkaard gider Avcı yada Terim gelir mi ? Blmem, umrumda da değil, BENİ SAT HERKESİ SAT ARDA'YI SAT!!! GS hakkında bilmediğim okadar şeyin yanında tek bir sorum var cevaplayabilene şuku mu vericem. GALATASARAY'IN İDEAL 11'İ NASILDIR??? Bilene şuku yağmuru.
Ligin geri kalanın da ise 3. teknik direktör ayrılığı Buca'dan geldi. Yaklaşık 1 saat önce Bülent Uygun ayrıldığını açıkladı. ES ES için Zİco diyorlardı ama Bülent Uygun'un adı da geçiyordu. Bakalım ne olcak o işin sonu. KARABÜK gs'yi yenerek ilk devre topladığımı toplar bu ligde kalırım planına krema sürdü,onlar için çok önemlidir bu 3 puan. Antalya kötü bailayıp iyi devam edenlerden, ilk hafta FB'den 4 yerken ışık vermeyen takım BJK ye son dakika kaybetmesine rağmen iyi futbol oynuyordu 11 puan yapmışlar bile. ESES ve Kasımpaşa ise yine kaybederek beklentileri karşılayamayan bu sezonun underachıeversları.
Gelelim milli takımın ALMANYA ve AZERBACAN maçlarına. ÖNCELİKLE MAÇ GÜNÜ STATTA OLMAK İSTEYEN ABİM İÇİN BİLET ARAMAKTAYIM. BİLETİ OLANLAR SATMAK İSTEYENLER BENİMLE İRTİBATA GEÇERSE SEVİNİRİM.
Kadromuz süper. H.Balta,Servet,Hamit,Arda,Özer,Tuncay,Semih,Nihat bu hafta forma bulamayanlar. Avrupa'da ilk 11den çıkmayan NURİ ve MEVLUT'un ise kadroda yer bulup bulamayacağı soru işareti. Milli maçlar öncesi 2 isteğim var;
1.si dünde yazdığım gibi artık NURİ'yi kadronun değişilmez adamı yapmamız
2.si hafta boyu duran top çalışsınlar LÜTFEN!!!

Hiç yorum yok: