6 Ekim 2010 Çarşamba

Çağrılmayanlar

Tamam kabul edebilirim Hiddink buraya yeni bir takım oluşturmaya değil elindeki en iyi kadroyla Türkiye'yi Euro 2012 ye götürmek için geldi. En iyi kadro??? İşte bu noktada bazı seçimleri kabul edemem. Bu haftaya kadar adam akıllı sahaya çıkmamış Nihat,Tuncay,Sabri seçimlerinin yanında seçilmeyenlere bakınca içim cız ediyor çünkü bana kalırsa eğer HİDDİNK YENİ BİR TAKIM OLUŞTURMAYA ÇALIŞSA ÇOK DAHA BAŞARILI OLURDU.


Kadroya çağrılanların yanısıra çağrılmayanlara bakalım dedim. Kaleden başlayalım; SİNAN BOLAT, S.Liege 'in kalesini koruyor 2 yıldır. Bu sene de 10 maça as çıkmış kalesinde 10 gol görmüş çok süper istatistikler olarak görünmese de son haftaki 5-1 lik Anderlecht galibiyetinde göklere çıkarılmış. Milli takım aday kadrosuna kesin girerim gözüyle bakarken seçim yapılan 4 kaleciden biri olamayınca şoka uğramış ve 'bütün arkadaşlarım milli takıma çağrılmamı bekliyordu şimdi ise dalga geçiyorlar' demiş. Volkan,Hakan,Cenk ve Onur kalede sağlam bir rotasyon oluştursa da SİNAN BOLAT'ın bu 4lüde yeralamaması için hiçbir nden göremiyorum.

Çağrılmayanlardan akıllarda en çok soru işareti bırakanı tabi ki MEHMET TOPAL. VAlencia ligde liderlik koltuğunda oturup sahada da iyi bir futbol ortaya koyarken takımda bolca kendine yer bulmuş MEHMET TOPAL. Emery'nin bolca rotasyon uyguladığı ilk haftalarda 4 kez ilk 11 de 1 kez de sonradan oyuna girerek şans buldu TOPAL. İzlediğim maçlarda vasatın üstünde futbol oynarken bir de gol atmıştı. Fiziki durumu ve oyun görüşünü her maçta arttırdığını gördüğüm TOPAL yerine Fb'nin yeni stoperi Selçuk Şahin'in kadroya alınması ise 'Hey Alllah'ım' dedirtti bana, Selçuk'un sakatlığından sonra bile kadroya çağrılmaması ise isyan ettirtiyor insana.


Benim düşünceme göre kadro da olması gereken son isim ise VOLKAN ŞEN. Colin Kazım çağrılır o çağrılmazsa oturur ağlardım Neyse ki Kazım da çağrılmadı da biraz rahatladım. Hiddink'in kanatları pek kullanmadan ortadan hücum taktiği ile sahada olacağını görebiliriz. Ortanın ortasını sağlam tutup topluca hücuma çıkma taktiğini uygulayacağını düşünüyorum yoksa VOLKAN ŞEN'in bu kadroya alınmamasının hiç bir nedeni olamaz. Geçen yıldan beri ligdeki performansının yanısıra bu sezon hem Valencia hem Rangers karşısındaki iyi oyunu ona bu formayı hakettirmişti ama Hiddink dediğim gibi ya taktiksel olarak ya da bu maçları izlemediği için onu kadroda düşünmemiş.
Evet son olarak başta da dediğim gibi Hiddink bugünü düşünmek yerine yeni bir kadro kurmaya kalksa ve 22 yaşındaki Bolat, 23 yaşındaki Şen ve 24 yaşındaki Topal'ı kadroda görsek hem bugüne hem yarınlara çok daha güvenle bakardık diye düşünüyorum.

2 yorum:

M.T dedi ki...

Sinan Bolat hakkındaki görüşlerine katılamayacağım malesef çünkü sezon başından itibaren takımında pek de olumlu bir performans çizmiyor. Ayrıca hiçbir zaman milli takımın 1. kalecisi olamadı, bu gidişle olamaz da çünkü önünde sağlam rakipler var. Mehmet Topal bence de çağrılması gereken bir isimdi fakat sakatlık belası onu da buldu. He milli takımda olsaydı sakatlanırmıydı onu bilemeyiz. Keza Volkan Şen şu an süper ligin en iyi futbolcularından, milli takım rotasyonu için de kullanılması gereken bir isim. Fakat O da bu sezon oldukça formsuz ve geçen sezonki performansını mumla aratıyor. Pozisyon harcamadaki maharetleri ve son vuruşlardaki başarısızlıkları da göz önüne alındığında alınıp alınmaması tercih meselesi. Fakat şunları dediğini duyar gibiyim; ''Sabri'nin, Hakan Balta'nın, Selçuk'un, Nihat'ın çağrıldığı bir milli takıma bu isimler fazla mı? Hadi canım sende!'' Hayır. Hiç de fazla değil hem de. Ama biz futbolcudan ziyade iyi bir yönetim çağırmalıyız bu takımın başına bence. Fatih Terim'in elindeki şablonu masa üstündeki A4'ün üzerine basıp, 2B kalemiyle çizmeye devam edersek, dünya şampiyonası gibi Avrupa şampiyonasını da evimizde çekirdek çitleyerek izleriz.

Adsız dedi ki...

Aceba Hasan Ali Kaldırım ve Serdar Kesimal gibi gençler ne zaman A Milli olacak.. bilhassa Hasan Ali haketmedi değil, şimdilik rotasyon için cok değerli 2 oyuncu olabilir bunlar.. değerlendiren olursa..