5 Ekim 2010 Salı

Avrupa'dan Fußball, Football,Calcio, Fútbol, Futebol, Voetbal

Ligimizle beraber Avrupa'nın tümünde milli maç arası. Bu aradan önce çoğu lig 7. maçları bitirdi ve yaklaşık 1/5 lik başlangıç dönemi artık bitti. Geçtiğimiz haftaya ve liglerde milli maç arası öncesi duruma göz atalım şimdi.
Bundesliga'yla yapacağım yine başlangıcı. Haftanın maçı Dortmund-Bayern kapışmasıydı. Robben'siz, Ribery'siz Bayern ne kadar kuru ne kadar tatsız, Müller-Kroos gibi wonderkidler bile bu ikiliyi aratıyorlar. Dortmund'un wonderkidi NURİ ŞAHİN ise mükemmel frikiği ve oyunuyla 2-0'lık galibiyetin mimarı oldu. Lider MAİNZ ise 7 de 7 yaparak girdi araya, evlerinde Hoffenheim'ı 4-2 geçtiler. Bayern ve Werder 7 haftada 8 puanda kalırken Schalke ve Stutgart bu haftayı da mağlubiyetle kapayıp son iki sıradaki yerlerini kimseye kaptırmadılar. Bir de St.Pauli'ye değineyim. Herkes 'sol menşeli' tribünlerini över bu takımın ama bu sene o tribünler daha galibiyet göremezken St.Pauli 3 galibiyetini de deplasmanda aldı, ligin yeni takımı için alınan 10 puan pek de kötü sayılmaz şimdilik.
Premier ligde haftanın galibiyeti Londra derbisinde gülen Chelsea'ye ait. Stamford Bridge de üstün bir oyunla 2-0 geçtiler Arsenal'i. Man. City kazanıp şehrin diğer takımı da Sunderland karşısında 1 puanı alınca zirve de biraz daha fark açıldı. CHELSEA geçen senenin devamını iyi getiriyor milli maçlar öncesi fark 4 puan. Liverpool nerde diyenler olabilir. Blackpool'a kendi evlerinde yenilerek düşme potasında 18.sıradalar. Tamamen dağılmış bir görüntüleri var ve Hodgson'ın mayası tutmadı gibi gözüküyor. Liverpool hakkında bunu demek istemezdim ama biraz daha zamana ihtiyaçları var. Liverpool şehrinin diğer takımı Everton ise deplasmanda Birmingham'ı yenerek galibiyetle tanıştı ve milli maç dönüşü yapılacak Merysside derbisine moralli çıkacaklar. Premier ligde de St.Paulinin kaderini paylaşan bir takım var; Blackpool. Onlarda lige yeni çıkıp kendi evlerinde galibiyetle tanışamazken deplasmanda 3 maç kazanıp 10 puan toplamayı bildiler.
Bu hafta da izleyemediğimiz Serie A'yı kısa geçeceğim. Haftanın Maçı Inter-Juventus maçıydı ve pazar günü kapanışı onlarla yapmak güzel olurdu diye dişünüyordum ki maç 0-0 bitti de aklım kalmadı bu maçta. LAZİO Bresia'yı tek golle yenerek liderliğe yükselirken parasal sıkıntılarla geçen 4-5 yılın ardından güzel bir hafta oldu Lazio adına. Napoli haftanın yükselenlerinden, Roma ve Fiorentina için ise cadı kazanı kaynamaya başlar. Fiorentina tribünlerinde açılan FATİH TERİM pankartı imparatora yeni bir sayfa açtırır mı hep beraber göreceğiz.
La Liga da sıra. Barca kendi evinde Messi'li kadrosuyla Mallorca'ya puan kaptırdı. Belki tek cümlelik bir haber değil ama yıl içinde 4 -5 maç bu kazaya uğrayabilir Barca. Önce Hercules bu hafta Mallorca kaldı 2-3 hakları. Real Madrid ise tam anlamıyla gol olup yağdı. Sağanak yağmur altında oynanan maçta Deportivo'yu 6-1 gibi sansasyonel bir skorla geçtiler, Mourinho 'takım yapım aşamasında' dese de geçen hafta bahsettiğim gibi önlerinde daha çok uzun bir yapım aşaması var. Sevilla haftanın toparlanan takımı oldu, önce Dortmund'u deplasmanda yendiler haftasonu da yeni teknik direktörleri Manzano ile A.Madrid'i 3-1 geçmeyi bildiler. VALENCİA da Villareal de haftayı kayıpsız geçince ilk 2 değişmedi, son iki de ise galibiyeti bulunmayan Zaragoza ve Deportivo var.
Ligue 1 da bu hafta liderlik el değiştirdi. St.Ettien-Marsilya maçı 1-1 bitip, Rennes kendi evinde Toulouse'u 3-1 geçince RENNES liderliğe kuruldu. Lyon deplasman galibiyetiyle kendine gelirken sonuncu Arles seriyi sürdürdü, 8 de 8 yaparak haftayı kapadı.
Hollanda'da ise Ajax sürpiz yaptı. Amsterdam Arena 'da Utrecht'e 2-1 boyun eğdi ve liderliği Venlo'yu 3-0 geçen PSV'ye devretti. Bu ligde ki diğer süpriz ise Willem'den geldi. 8. hafta sonunda ilk puanını Vitesse deplasmanında aldı Willem.
Portekiz'de bu haftaki beraberliğe rağmen PORTO yenilgisiz devam ederken farkı 7 puana çıkardı, Maritimo ve Rio Ave ise ligde daha galibiyet yüzü görmeyen 2 takım.
Belçikada ise tüm Avrupa kıtasında haftanın en flaş sonucu yaşandı. S.Liege Anderlecht'i 5-1 gibi ezici bir sonuçla yendi. Lider GENK hala yenilgisiz ve 5 puan önde Anderlecht'in. Sonuncu Eupen ise galibiyetle henüz tanışamadı.


Hiç yorum yok: