31 Aralık 2008 Çarşamba

MS 10000

' Arkeologların yaptığı araştırmalar sonucu 19. veya 20. yy da yazılmış olduğu öne sürülen dünyanın ilk ve en büyük yalanlar kitabesi ortaya çıkarıldı. Zamanın büyük devletlerinin altına imzalarını koyduğu ve bütün dünya tarafından kabul gördüğü düşünülen 'YALANLAR' kitabesinde birçok madde bulunuyor ve dünyanın en eski yazılı yalanları olduğu bildiriliyor.'
Madde 1
Bütün insanlar, özgür, haysiyet ve haklar bakımından eşit olarak doğarlar. Akıl ve vicdana sahiptirler ve birbirlerine kardeşlik zihniyeti ile davranmalıdırlar.
Madde 2
Herkes, ırk, renk, cins, dil, din, siyasal veya diğer herhangi bir inanç, ulusal ya da toplumsal köken, servet, doğuş ya da herhangi başka bir ayırım gözetmeksizin, bu bildiride ilân olunan hak ve özgürlüklerden yararlanma hakkına sahiptir.
Ayrıca, kişiye uyruğu bulunduğu ülkenin siyasal, hukuki veya uluslararası statüsü temelinde hiçbir ayırım yapılamaz, ister bu ülke veya toprak bağımsız ve ister vesayet altında, özerklikten yoksun veya herhangi bir egemenlik kısıtlaması altında bulunsun.
Madde 3
Yaşam, özgürlük ve kişisel güvenlik her insanın hakkıdır.
.
.
.
Madde 28
Her insanın, işbu bildiride açıklanan hak ve özgürlüklerin tam anlamıyla uygulanmasını sağlayacak bir toplumsal ve uluslararası düzene hakkı vardır.
Serbest bıraktık diye koy a... k...
39 u çocuk 384 Filistinli 27 Aralık 2008 günü İsrail bombaları ile katledildi. Ve ben buna asla alışık olamayacağım...

Hiç yorum yok: