4 Aralık 2008 Perşembe

Avrupa

Bu sezon 8. Avrupa maçını da canlı olarak izledim Galatasarayın. Maçları yerinden görmek, takım kurgusunu, ekranda olmayan oyuncunun alanı nasıl kapattığını sahadan izlemek lazım gerçekçi bir yorum yapabilmek için. Ama sonuç olarak bu 8 maç bana bazı fikirler veriyor.


İlk olarak Steau maçında kahveye oturduğumda gördüğüm ilk 11 Skibbe nin maç sonunda gönderilmesi gerektiği yönündeydi. İkinci maçta Kewell ın direkten dönen topu ile Şampiyonlar ligi kapıları kapanmış 'Bu takımdan ve teknik direktörden cacık olmaz' demeye başlamıştım. Takım, Baros un da alınmasıyla aslında iyi hatta Türk futbol takımlarının gördüğü en kaliteli kadro olmuştu.Lakin ilk Steau maçına 4 stoper ile çıkan Skibbe kafalarda hep soru işaretiydi. Soru işaretlerini kaldırmam gerektiği, adamın geleli daha 3 ay olduğu ve en az 6 ay bekledikten sonra yorum yapmam gerekliliğini kendimde görmeme rağmen GS yönetimi hiç oralı olmamış olacak ki Bursa yenilgisiyle adamın yardımcılarını yollayıp 1 ay sonrasında da geçen yıl Leverkusen ile 5 attığı takımın eski hocası Kalli yi teknik danışman yapmışlardı. Açıkçası Kalli nin gelişini olumlu buluyorum. Sonuçda Skibbe Türkiye ligini tanımıyor, kime ne önlem alınmalı bilmiyor, hepsinden geçdim daha 5 ay oldu adam geleli deplasmanda bi şehire gittiğinde nerde kalınır ne yapılır hayat nasıldır onu bile bilmiyor ki bu küçük ayrıntılar takım olmak yolunda bayaa önemlidir kanımca. Neyse Kalli nin gelişi bana kalırsa büyük saygısızlık olmakla beraber iyi bir seçimdi.


Avrupa mücadeleleri ile devam ediyim. Önceden yazdığım yazılarıma bakıcak olursak maçları hep çok rahat izlediğimi GS ın maçı alacağını her dakika hissettiğimi yazmıştım. Dün de böyle oldu. Elimde bira cips ,golden sonra nağra atmadın bile :))) Herşey o kadar belliydi ki, Kharkiv maçının bahis sitelerine satıldığı bile... Neyse fazla uzatmayalım . Skibbe nin aralık sonuna kadar önü açık, sıra ligde atılım yapıp liderliğe doğru yürüyüşe geçme vakti. Eğer BJK derbisi iyi futbol ile kazanılır ligde ilk 3 e girilirse 2. devre daha bir takım olmuş GS büyük başarılara imza atabilir .Tek sorun yönetimin garip ve anlamsız hareketleri ,onlarda bir an önce 2.plana çekilip tv lerde fazla görünmemeye ve Seyrantepeyle uğraşmaya koyulmalılar.



Dün için ayrıca ilk yarı boyunca dayak yemesine rağmen profesyonelliği bir an elinden bırakmayan BAROS, takımın başında kaptan olarak çıkan ve tek kelimeyle bize Hasan Şaş ın 2002 performansını hatırlatan LİNCOLN e , uzun süreli sakatlıklardan yeni çıkmış olmalarına rağmen işte maçın kahramanları diyeceğim TOPAL ve BARIŞ a alkışlarımı yolluyorum. Arda ve Kewell ın ise devre arasında artık hangisi hangi kanatı kullancak adam gibi karar vermeleri gerektiğini söylemeliyim. Onlarda performanslarını yükseltir LİCOLN e yardımcı olabilirlerse tadından yenmeyecek bir GS izlememek elde değil.

Hiç yorum yok: