30 Kasım 2010 Salı

Futbol Gündemimiz


Bu haftasonu STSL'de ilk kez canlı maç izledim. Galatasaray'ım BJK'ye 2-1 yenilerek sezon boyu devam ettirdiği formunu korudu. Açıkçası bir kez daha niye STSL maçlarını izlemediğimi ve herkese ulan şu digitürkü kapatında Türk futbolu evrim geçirsin diye sızlandığımı hatırladım. Arada bir işte 13-14 haftada bir canlı maç izleyip bu gazı doldurmalıyım o da anlaşıldı. Neyse maç 2. belki de 3 .lig maçı kıvamındaydı. İki takımda pas yapamıyor, savunma rezalet falan konuşmaya değecek pek bir şey yok.
Ülkemiz özelinde haftanın bombası ise KRAL'dan. Ne mi diyor KRAL ülkemin devlet TV'si TRT1 de hafif gevrek Kemal Sunal tarzı gülüşüyle;
'Ehe işte İzmir şehri de herhalde sosyal yaşantısından dolayı pek başarılı olamıyor futbolda.' HÖSTTT lan HÖSTTT. Yeter ulan gavur İzmir'miş, yeter ulan Türk futbolundaki F Tipi yeter ulan yeter. Ne yapıyor bu futbolcular İzmir'de? Vapurla Karşıyaka'ya mı geçiyor diye yada Alsancak'ta oturup çay kahve içiyor diye mi başarısız İzmir takımları? Bence bu atraksiyonları ülkenin her yerinde yaparlar. Onun dışında ne yapabilirler? Mesela alkol yada fuhuş? Onlarda her yerde var. Tabii Sivas dışında, orada lailaheilllallah ya.
Düşünüyor düşünüyor cevap bulamıyorum en fazla körfeze karşı rakı-balık diyorum yada hani 5 vakit namaz kılmıyorlardır diyorum sonra aklıma Şampiyonlar ligini kazanan daha dün Real'e 5 çeken Barca'nın oyuncularının da alkol aldıkları, 5 vakit namaz kılmadıkları geliyor aklıma ve ona mukayet olmaya çalışıyorum. Kral H.Şükür bu cümlede neyi anlatmaya çalışmıştır açıklarsa sevinirim.
Geçelim İspanya'ya. Anlayışı farklı, kültürü farklı, FELSEFESİ FARKLI. Skor da farklı. Beklenen sonuç ama skor can alıcı. Mourinho kariyerinde 4 farklı skorla kaybetmezken 5-0 lık sonuç El Classico'da can yakıcı oluyor haliyle. Maç sırasında aklıma gelmişti onun da istatistiği tutulmuş CASİLLAS El Classico'da en çok gol yiyen kaleci olmuş 37 gol görmüş ağlarında bugüne kadar yazıktır günahtır kendisine. Burdan son söz de NTVSPOR'a baydınız lan. Ne derbiymiş arkadaş hala özet veriyorlar yeter ulan o da baydı Bez Bebek gibi gün boyu...

Hiç yorum yok: