15 Kasım 2010 Pazartesi

Avrupa'dan Fußball, Football,Calcio, Fútbol, Futebol, Voetbal

Bu sefer açılışı haftanın en büyük süprizinin yaşandığı Premier ligden yapacağım. Evet haftanın en büyük süprizi Chelsea'den geldi; sene başındaki hızlarını kesmişlerdi ama kendi evlerinde de Sunderland'den 3 yiyince herkese şok yaşattılar tam anlamıyla. Ne var olamaz mı diyebilirsiniz ama bu 3 gol Chelsea'nin Stamford Bridge'de bu sezon yediği ilk 3 goldü ayrıca Sunderland'de ilk deplasman galibiyetini aldı bu sonuçla. Tabi bir de iddaadan 1 e 12,5 kazananlar var ki asıl onları sevindirdi herhalde bu skor. Adada Arsenal ise Everton deplasmanında 2-1 gülerek puan farkını 2 ye indirdi. Manchester vs Birmingham maçlarında da beraberlikler alındı. United deplasmanda Villa ile 2-2, City içerde Birminghamla 0-0 kalarak puan farkını az da olsa kapattılar. Yükselişe geçen Liverpool Stoke deplasmanında frene bastı ve 2-0 mağlup oldu. Ayrıca son 3 de 3W kabusu sona erdi. Wigan Bromwich'i tek golle yıktı ve Birmingham'ı 18. sıraya itti. Totenham haftanın en gollü maçında Blackburn'u 4-2 geçti ve tekrar ağızlarda tek bir isim vardı GARETH BALE.

Haftanın süprizinden sonra haftanın maçının yaşandığı çizmeye dönelim. Milano derbisinde son yıllarda galibiyete hasret kalan Milan galip çıktı. İbra'nın 5. dkdaki penaltısı skoru ilan ederken Milan yaklaşık 40 dk 10 kişi oynamasına rağmen bu sezon İnter'den daha üstün olduğunu gösterdi. Zirvedeki diğer maçta Lazio Napoli'yi 2-0 yenerek 2. lik koltuğunu korudu. Juve- Roma maçı ise 1-1 lik sonuçlar 1 er puanın eşit dağılımına sahne oldu. Eee tabi bu sonuçta Milan'a ve Lazio'ya yaradı. İtalya'da haftanın en büyük performansı ise yaşlı kurt ANTONİO Dİ NATALE'den geldi. Udinese Lecce'yi 4-0 yenerken 3 gol 33 lük yıldızdan geldi.

Madem güneye indik devam edelim. La Liga'da haftanın maçı Barca Villereal'di. Barca yine ve yeniden Messi ile güldü. 3-1 kazanarak Real'i zirveden yalnız bırakmadılar. Real'de Sporting deplasmanında skora Higuain ile gitti ve 1-0 lık galibiyetle yetindi. Atletico Madrid ve Valencia kendi evlerinde rahat kazanırken Sevilla'da deplasmandan 3 puan çıkardı. İspanyada dikkatimi çeken bir istatistik Mourinho sonrası R.Madrid'in 11 maçta sadece 5 gol yemiş olması. Adam alan savunması konusunda master-doktora ne varsa silmiş süpürmüş La Liga gibi bile hızlı top oynanan bir ligde de bu becerisini devam ettirebilmesi takdire şayan.


Almanya'da ise üstüne konuşulacak pek fazla bir konu yok. Dortmund cuma günü galibiyet alınca zirvede rahatladı. Konuşulması gereken tek konu belki de Mainz gibi lige fırtına gibi giren bir takımın son 3 saha maçında 3 mağlubiyet alması. Gerçekten çok şaşırtıcı, herhalde taraftar baskısı onları strese sokmaya başladı yada başka bir etken olmalı bu düşüşü açıklamak için. Dortmund haftayı galibiyetle açarken galibiyetle kapayan da Nurnberg'i 3-0 deviren Bayern oldu. Dortmund 2. Leverkusen'le puan farkını 7 ye çıkarırken sonuncu Köln kendi evinde Monchengaldbach'dan 4 yiyerek bu sene gidici olduğunu kanıtladı. 3-3 lük Kaiser- Stutgart maçı ise bol gollü izlemeye değer maçlardan oldu bu hafta.
Tekrar güneye inelim fazla konuşmıcam çünkü işler Fransa'da sapa sardı, lider Brest bu haftada berabere kalmasına rağmen koltuğu kaptırmazken lig 19. su Nancy ile puan farkı SADE ve SADECE 8. İ- NA- NIL-MAZ.Tam araştırmadım ama en çok beraberlik alınan lig durumundalar. 13 haftada liderin sadece 22 puanı var ve düşmeye oynayan takımın liderlik koltuğuna oturması için sadece 3-4 haftaya ihtiyacı var. Caen deplasmanından Lille 5-2 lik galibiyetle dönmese bu haftada 20 gol barajını aşan takım olmayacaktı da saolsun varolsun Lille ilk ziniciri kıran oldu. Marsilya ve Sochaux da takipçileri.
Ligimizde ise Trabzon Bursa'dan 3 puanla döndü ziirvede farkı açtı, Portekiz'de Porto tam yol devam,Hollanda da PSV aynı şekilde, Belçika'da Genk zirveyi kaptırmazken, Rusya'da Zenit şampiyonluk ilan etti ve İskoçya'da Rangers -Celtic çekişmesi sürüyor.

Hiç yorum yok: