24 Kasım 2010 Çarşamba

Bursaspor Üzerinden Türk Futbolu Sürünüyor Diyenlere

Baştan söliyim asabiyim agresifim.
Allasen diyorlar ki işte Türk futbolu yerlerde , Neymiş efendim Bursa 6 yemiş golü yokmuş, puan alamamış. Bre deyus bugüne kadar 3 büyük 3 büyük diye çok afedersin götünde dolaştığın takımlar her sene tur atlıyordu da biz mi kaçırdık. Türk futbolu bitmişmiş ulan ne zaman başlamıştı ki? Bir GS'ın UEFA kupası var en kral GS li olarak beni bile baydı bu muhabbet, şans mans değildi belki ama rüyaydı heralde arkadaş.
Bi de Bursa gol yedikçe twitter, ekşi falan gaza gelip havaya saydıranlar var ki onlara söyleyecek söz yok. Bursa futbol oynayamıyormuş, oyuncular rezaletmiş, hay o Sercan'ın .... falan. Lan senin o kupa alan GS'ın Chelsea'den kendi evinde 5 yedide Büyük Kaptan'ın dahil olmak üzere 4-5 oyuncu o maç sonunda kadro dışı kaldı, öyle futbollardan öyle performanslardan kupalara uzanıldı. O zaman 14 yaşındaydım maçı da tam hatırlamıyorum ama Bursa'dan kat be kat kötü oynamışızdır herhalde. Şu Bursa 2-3 takviyeyle 2-3 sene bu ligde oynasın hersene çeyrek final yapmazsa adam değilim yahu.
Diyeceğim o ki evden oturup konuşmak kolay, GS'lıysan Kadıköy'de FB'liysen Sami Yen'de BJK'lıysan hem Kadıköy hem Sami Yen'de bi derbi maçına git sonra gel bir daha konuşalım tartışalım bu takımların ne kadar büyük olduğunu. Bildiğin semt takımlarının bize nasıl BÜYÜK diye kakalandığını, Bursa gibi büyük şehir takımlarının nasıl ezildiğini, ülkenin maddi geliri en yüksek şehirlerinden birini temsil eden şampiyon takımın nasıl forma reklamı alamadığını falan tartışırız. Onların yanında -hasta bir GS'lı olarak bu sezon tek bir GS maçı dahil olmak üzerehiö STSL maçı izlemedim ama- belki sahada oynanan futbola da iki kelam ederiz. Sonucunda da evdeki digitürkü iptal ettirir paşa paşa basketbol, voleybol falan izler, izlemekten öte o sporları yapar en sonunda da belki bir umut başarılı oluruz her dalda ama bir umut.
Konu kafamda tam toplanmadı, dediğim gibi asabiyim agresifim affedin bağışlayın.
Kıssadan hisse BATTALA bugün maçın skorunu 5-1 e getiren golü atıp Mestella tribünlerine SUS işareti yapmadıya ona HELAL OLSUN.

Hiç yorum yok: