9 Kasım 2010 Salı

Avrupa'dan Fußball, Football,Calcio, Fútbol, Futebol, Voetbal

Yavaş yavaş sıralamaların oluştuğu bir döneme giriyoruz. Önümüzdeki 1,5 ayda şampiyonluk adayları en iyi performanslarını gösterip iddaalarını ortaya koyacaklar ama bakalım o 1,5 aya nasıl giriyorlar.

Önce Bundesliga. NURİ Şahin ile başlayalım. İlk 11 haftanın en iyi oyuncusu seçildi NURİ. ee tabii takımı Dortmund'da 28 puanla liderlik koltuğunda ve sadece 7 gol yediler 11 haftada. Kloop'un çocukları şampiyonluk stresine girmezlerse bu sezon açık ara en iyi futbolu oynayan takım olarak şampiyonluğu hak ederler. Ama daha 3'de 1'i biten Bundesliga da şampiyonluk konuşmak için erken. Mainz ise son 4 haftada 3 yenilgi aldı ama hala 2. sırada. Bayern Monchengladbach'la 3-3 berabere kalarak sadece 16 puan toplayabildi ve 9. sırada yer buldu. Stuttgart Werder'e 6 atıp kendine geldi. Schalke'de kendi evinde ilk kez kazandı. St. Pauli'yi 3-0 geçen Schalke ve Werder'i 6-0 geçen Stutgart böylece ligin dibinden kurtuldu. Ligin dibinde ise Monchengladbach ve Köln kaldı.

Premier lige geçelim. Her ne kadar Chelsea sezon başındaki fırtınasından hız kessede liderlik koltuğunu bırakmış değil. Bu hafta Anfield'da hayata dönen Liverpool'a daha doğrusu Fernando TORRES'e boyun eğdiler. Liverpool ise 2-0 lık galibiyetle yoğun bakımdan çıktı. Hafta içi Napoli'yi Gerard'ın hattrickiyle geçmişlerdi bu sefer sahnede THE KİD vardı. 25 puanlı Chelsea'yi 23 puanla Man.Utd. takip ediyor. Arsenal ve City ise 20 puanla takipteler. Premier ligde görüntü bayaa karışık aslında, 15 ve 14 puanlarda toplandı çoğu takım. Ligin dikkat çekeni ise 5. sıraya kadar yükselen Newcastle United. Kayıplarda geçen bir yılın acısını çıkarıyorlar herhalde. Championshipden gelip Avrupa vizesi alırlarsa büyük iş başarmış sayılırlar. Son üç sırada ise 3W var. Wigan,Wolves ve West Ham.

Sıra La Liga'da. Real ve Mesut çok iyi bir form yakaladı, Bernebau'daki derbiyi 2-0 kazandılar. Bu galibiyetler bakalım onlar gibi kazanmaya devam eden Barca'yı strese sokacak mı? Gerçi geçen sezonda aynı şekilde geçmiş sonra Barca farkını ortaya koymuştu ama bu sezon içeride çok kayıp vererek başladılar. Getafe'yi deplasmanda 3-1 geçerken Messi son 50 lig maçındaki 47. golünü attı. Alkışlar tebrikler Messi'ye tabi ki. Valencia M. Topal'ın kırmızı kart gördüğü maçta Sevilla'ya 2. yarıda kaybetti. Böylece zirceden koptular. Villereal ise Real ve Barca'yı bir adım geriden 23 puanla takip ediyor. Onlar birbirine çarpıp yarış dışı kalırlarsa diye bekleyen 3. sıradaki pilot gibiler sinsi sinsi hata yapmadan ilerlemeye çalışıyorlar. Zaragoza haftayı 3-2'lik sezonun ilk galibiyetiyle geçirirken son sıradaki yerini sezona büyük umutlarla başlayan Malaga'ya bıraktı. Malaga'da Ferreira'dan koltuğu Pellegrini aldı bakalım son sıradan kurtulabilecekler mi?

Serie A'da da başkent derbisi haftaya damga vurdu. Zirvedeki Lazio'ya yavaş yavaş forma giren Roma dur dedi. 2-0 la kazanan Roma Lazio'yu liderlikten indiremedi ama kendini 7. sıraya fırlattı. İnter Bresci'ya 2 puan verirken Milan Bari'yi zorda olsa 3-2 yenerek 2. sıraya oturdu. Juve ve Napoli ise 4. ve 5. sıradalar. Lige süper giren Cesena ters rüzgar yiyerek düşme hattına kadar geriledi. Ligin dibinde Parma,Cesena ve Bari var. Yine sezona büyük umutlarla giren Genoa ise 11 puanla 14.sırada kalınca teknik direktör değişikliğine gitti. Geçen sezon Lazio'yu çalıştıran Bellardini ile anlaştılar bakalım kan değişikliği onlara yarayacak mı?

Fransa Ligue 1'da da işler bi hayli karışık. Lider Brest yenilgiye rağmen 12 maçta 21 puanla zirvede. 19. Lens ise 13 puanda. Bu bilgi ligin ne halde olduğunu anlatmaya yeter de artar herhalde. Sonuncu Arles'i bir kenara koyarsak ki onlarda bu hafta kazanarak ilk galibiyetlerini aldı ligde kim nerede sezonu bitirir konuşmak sadece kahinlik olur. PSG'nin formu Mevlüt'ün golleri ve Lyon'un bu karışık tabloda şampiyonluk şansının halen devam ediyor olması konuşulabilecek konular. Asıl boma ise 12. haftanın bitmiş olmasına rağmen LİGUE 1'DA 20 GOL ATABİLMİŞ TAKIM OLMAMASI. NOKTA.


Hollanda'da yenilgisiz Twente 31 puanla zirvede iken galibiyetsiz Willem 2 de 2 puanla dipte. PSV Twente'yi 1 puan farkla takip ediyor. Den Haag'a kaybeden Ajax 27 puanla 3. lüğü Groningen'le paylaşıyor. Belçika'da EUPEN'e değinmem gerek, söz verdiğim gibi. Bu hafta da kazandılar ve puanlarını 8 yaptılar bu takım ligde kalacak diyorum. Genk 30 puanla zirvede. Portekiz'de de büyük maçı Hulk ve Falcao'lu Porto kazandı. Kazanmak tam karşılığı olmayabilir ne de olsa skor 5-0 . Gerçi Benfica'nın haftaiçi kazandığı 4-3'lük Lyon maçı etki etmiş olabilir ama bahane olmaması gerekirdi. Porto 28 puanda ve 10 haftada 2. yle 10 puan fark yaptı. İskoçyadan da haftanın maç skoru gelsin. Celtic :9- Aberdeen: 0. Süper ligde ise liderliği Galatasaray'ı deviren Trabzon devir aldı. Bursa deplasmanda M.P. Antalya'ya 2 puan verdi ama Allah'a çok şükür büyük bir tehlike atlatan ALİ TANDOĞAN 'ı kaybetmeden ayrıldı. Ona da burdan geçmiş olsun diyerek acil şifalar dileyelim ve yazımızın sonuna bu haftalık gelelim.

Hiç yorum yok: