1 Haziran 2010 Salı

NBA Playoff Konferans Finalleri ve NBA FİNAL TAHMİNİM

Öncelikle şunu belirteyim ki senenin başından beri aylık yazılarımı takip edenlerin yüzünü kara çıkarmadığım için çok mutluyum.İlk yazıma bakıyorum da Boston-Lakers finalini o günlerden görebilmiş ve her yazımda takımlar ne kadar ağır darbeler alsalar da ( bir ara Cleveland ligi süpürecek gibi olmuştu ama balonları playoffta patladı) bu yılın finalinin iki takım arasında olacağının yüksek bir ihtimal olacağını dile getirmiştim. Bu açıdan finalin adının LAKERS-CELTİCS olması beni ayrıca mutlu etti.
Bu arada konferans finalleri seri sonuçları tahminlerimde de sadece birer maçla - Magic'e bir fazla,Suns'a bir eksik maç tahminim - hata yaparak 2 kazananı da bulmam ayrı bir övünç kaynağıdır adıma. :)))
Neyse kendimi çok övdüm. Açıkçasını söylemek gerekirse bu sene bütün takımlar 2010 yazındaki kontrat çılgınlığını beklediği için hazır kurulu olan ve yüzüğe aç, her zaman kazanmak için sahaya çıkacak 2 takımın final oynayacağını beklemek kahinlik sayılmaz.
Gelelim sahada neler olduğuna. Batı finalindeki iki ekipte çok formda ve inanarak gelmişti buraya kadar. Her ne kadar Sunsda Nash'in vücudunun çeşitli yerlerindeki kırıklar çıkıklar moralleri bozsa da hızlı basketbol onları finale götürebilirdi. Ama işte o hızlı hücum sevdası iplerini çeken neden oldu. İlk iki maçta Staplesın atmosferine ayak uyduramadan 124 ve 128 sayı yediler.Seri Phoneixe dönünce şanslar biraz eşitlendi, savunma az çok yerine oturunca seri 2-2 ye geldi ama sonrasında KOBE çok acımasızdı. Seri boyunca gösterdiği insan üstü performansa devam edince ( 33.7 sayı 7.2 ribaund 8.3 asist) çok çekişmeli maçlara sahne olan seri 4-2 ile Lakersın oldu.
Doğuda ise işler daha kolay oldu diyebiliriz. En azından benim beklediğimden daha çekişmesiz bir eşleşmeyle karşılaştım. Her ne kadar ilk iki maçta skor yakın bitse de maçın kontrolü hep Celticsdeydi. 3. maçtaki havlu atış sonrası herkes seri süpürülür diye bekliyordu ama Magicin toparlanması ve daha da çok Celticsin seriyi bırakması ile skor 3-2 ye geldi. Geldiğiyle de kaldı. Rondonun performans düşüşü bile etkilemedi Celticsi. Buraya kadar hakederek geldiklerini de gösterdiler. Önce şampiyonluğun en büyük adayı Cavaliers sonra playoffların süpürücüsü Magic.
Artık LAKERS-CELTİCS finaliyle başbaşayız. Gönül ister ki 2 yıl önce olduğu gibi Murat Kosova Kaan Kural ikilisi bize ABD'de yayın yapsın daha bir yakından takip edelim. Olmazsa da canları sağolsun zaten bu final insanı kendine çekmeyecek de ne çekecek...
Tahminime gelince;
LAKERS 4 - CELTİCS 2

2 yorum:

Juan y Fer dedi ki...

We will see if Lakers can win the second game at LA. By the way, I have found an excellent page with all the transfers, rumours of the all top European clubs. All in the same page. It is great to see together all the news –name, transfer fee and position of each player- about all the top teams, including the Turkish top teams
The page is:

http://www.factual.es/noticia/fichajes-a-todo-trapo/?noticia=166

Juan y Fer dedi ki...

The final is open after the Boston´s win in the second game, we will see what will happen. By the way, I have found an excellent page with all the transfers, rumours of the all top European clubs. All in the same page. It is great to see together all the news –name, transfer fee and position of each player- about all the top teams, including the Turkish top teams
The page is:

http://www.factual.es/noticia/fichajes-a-todo-trapo/?noticia=166