22 Haziran 2010 Salı

Dünya Kupası 2. Maçlar

Güzel giden dünya kupası yazı dizilerime bu hafta uzun bir ara verdim. Nedeni İstanbul'da olmam ve internet erişimimin olmamasıydı. Tabii ki bu nedenin dışında çoğu maçı direk kaçırmam yada yarım yamalak izlemem de ayrı bir sorundu.
İşte bu yüzden uzun uzadıya maç ve takım incelemesi yapamayacağım 2. maçlar için. Ama kısa kısa değineceğim noktalar var onları kısa bir yazıyla geçeceğim.
A grubunda Uruguay evsahibini 3-0 la geçerken, Fransa herzamanki gibi sıkıntılı. Meksikaya 2-0 yenilen Horozlar'da son maçlar öncesi ortalık toz duman. Anelka'nın Domenech'e küfür etmesi arkasından tsunami etkisi yarattı. Meksika Uruguay berabere kalıp gruptan çıkıcak gibi gözüküyor.
B grubunda Arjantin ve Messi fırtınası esiyor. Kore'yi 4leyen tangocular -her nekadar savunmaları eleştirilsede- gruptan büyük ihtimal 9 puanla lider çıkacaklar. Diğer maçta ise Nijerya Yunanlılara 3 puanı resmen altın tepsiyle hediye etti. Bu hafta izleyebildiğim nadir maçlardan biriydi bu maç ve Kaita'nın kırmızı kartı 3 puanı Yunanistan'a getiren en büyük etkendi.
C grubunda süpriz İngiltereden geldi. güçsüz Cezayirle 0-0 berabere kalan futbolun mucitleri son maçta kazanmak zorunda. ABD ise 2-0 yenik düşmesine rağmen Slovenlerin paçasını bırakmadı ve tek puanı çıkarmasını bildi.
D grubunda yine 90. dk izlediğim yegane maçta Almanya şoka uğradı. Sırplar iyi savunmlarıyla ön plana çıkmaya çalışsada Podolski maçın kadrini çizdi. Kaçırdığı goller ve penaltı 10 kişi kalan panzerlerin 1-0ı kabullenmesinin nedeni oldu. Gana- Avustralya maçında kızaran ise tanıdık bir isim Kewell'dı. Bu maçın skorunu 3 gün sonra aldım. 1-1
E grubunda Hollanda Japonlar karşısında yine savumasıyla kazandı. Japon kalecinin hatası 3 puanı tek golle portakallara getirdi. Danimarka ise bu kupanın ilk geriden gelip galibiyeti kazanan takımı ünvanını aldı. Kamerun Etoo ile öne geçsede Vikingler 2 gol bulup 3 puanı hanesine yazdıran takım oldu.
F grubunda da bir Avrupa büyüğünün süprizi vardı. Fransa,İngiltere,Almanya dan sonra İtalya'da üzerine düşeni yapıp Y.Zellanda'ya 1 puan kaptırdı. Diğer maçta Paraguay bence şu ana kadar ki turnuvanın yıldızı VERA ile 3 puanı ve turu kapan takım oldu. Slovakların son maçta İtalya karşısında işi çok zor olacaktır.
G grubunda Brezilya Fildişini, Portekizde K. Koreyi sahadan silerken(7-0) turnuvanın en çok gol atılan grubu oldu. Eee zaten beklenmeyen birşey değildi. Son maçlar öncesi Brezilya Portekiz'e 1 puanı verir mi acaba???
H grubunda ise t1. maçlar sonunda turnuvanın en iyi takımı olarak gördüğüm Şili İsviçre'yi tartışmalı maçta 1-0 la geçti. 2. maçların son maçında ise İspanya kendine geldi ve en büyük favori olduğunu oynadığı futbolla gösterirken Honduras'ı Villa ile 2-0 yenmesini bildi.
Hadi bakalım yine eskisi gibi hergün 2 gruptaki 4 maçı yazarak devam edeceğim. Son maçlar da en az 2. maçlar gibi gollü ve zevkli olsun inşallah...

Hiç yorum yok: