12 Haziran 2010 Cumartesi

A ve B Gruplarında 1.Maçlar

Dün oynanan G. Afrika-Meksika maçıyla turnuvanın açılışını yaptık. Dos Santos ve Vela'yı izlemek büyük keyifken Guardado'nun yedekten oyuna girmesi canımı sıkan bir eksiklikti Meksika adına. Tabi Manchester'ın yeni transferi genç Hernandez'ide görememek üzücüydü. G.Afrika'da Pineaar dışında takip edebildiğim bir tek Mokoena var olduğu için fazla bir yorum yapamıcam onlar adına. Maçın 1-1 lik skoru hak ettiğini düşünsem de dikine oynayan Meksika rakibinden daha iyiydi maç boyunca.

A grubundaki diğer maç Uruguay-Fransa oldu. Dışarıda olduğumdan pür dikkat takip edemesem de bunun nedeninin sadece dışarıda olduğum olduğunu söylemek zor. Maçın 0-0 lık sonucuna bakarsak da gerçekten iki takım hakkında da yorum yapılacak durumda görmüyorum kendimi. Fransa'da Gourcouf, Uruguay'da Suarez bundan sonra takibim altındadır o kadar.

Gelelim B grubuna ve galibiyetlere. G.Kore yerle yeksan Yunanistan'ı 2-0 la geçti. Maç boyunca rakibine oynunu kabul ettiren Korenin güneylileri kaleye hızlı giden oyuncularıyla bize iyi bir maç izletti.Yunanistan'da ise takımın gelecekteki en büyük yıldızı gözüyle bakılan Ninis'in ve Liverpool patentli Kriyakos'un takımda yer bulamaması Rehhagel'in bu kupa sonrası ipini çekecek hatalardı.

Turnuvanın en çok ilgi çeken birkaç takımında Arjantin de bugün sahaya çıktı. Fantezi futbol kadrolarıma koyduğum golcü! Heinze'nin kafası Nijerya'dan 3 puan alınmasına yetti. Son bölümdeki saha içi kopukluk ve Milito'nun yerine Higuain tercihi Maradona'nın hatalarından sadece biriydi. Jonas'ın sağ bek başlaması Hamit'in Portekiz karşısında sağ bek oynamasından farksız bir hataydı. Son on dakika sol kanata geçti zaten. J. Zanetti'yi sağ bekte çok arayabilirler. Bi de Maradona'nın Arjantin'inde Messi değil TEVEZ RULES! Günğn adamıydı sahanın heryerine ayak bastı hücumu yönetti.Turnuvanın ilk 4 maçında gözüme giren tek oyuncu oldu.

Yarın C ve D gruplarıyla devam ederiz...

Hiç yorum yok: