13 Haziran 2010 Pazar

C ve D Gruplarında 1. Maçlar

Dün gece ile başlıyalım. İngiltere'yi kalecisi Green'in hatası yaktı. Gerçi topun sıkıntılı olduğu söyleniyordu ve bugün o sıkıntı iyice gözüme çarptıda ama Gerard ile öne geçtikten sonra 3 puanı almalıydılar. Her iki takımda çok diriydi sahada. ABD'nin fiziğinin yerinde olduğunu Türkiye maçından anlamıştık 2. devreyi domine etmişlerdi. Karşılarında da Lampard-Gerard-Rooney olunca fiziği iyi 2 takımın mücadelesini izledik ve puanlar paylaşıldı. Eğer yarın Hollanda kazanırsa başta kaleci Green sonra karşı karşıyayı kaçıran Heskey ve maçın adamı olan diğer kaleci Tim Howard'ı kızılcık sopasıyla kovalarım yatırdıkları kuponum için.

Sabah geç kalktım ve Cezayir-Slovenya gibi ratingi düşük bir maça konsantre olmaya çalıştım. Sonuç başarısızdı. İki takımda rezilleri oynarken Ghezzal denen apaçinin kırmızı kartı ve kalecinin Green'i aratmayacak hatası ile 3 puan tek golle Slovenya'ya gitti. İngilizlerin ve Amerikalıların 1'er puanı paylaştığını düşünürsek tek golle gelen 3 puan Slovenleri oldukça sevindirmiştir.

D grubu ise daha güzel maçlara sahne oldu bu akşam. Turnuvada süpriz yapıp çeyrek final görür dediğim Sırbistan hiçte iyi olmayan bir oyun sergiledi. Can damarları kesilmiş- appiah,muntari,essienin 11 de olmadığı- Gana onlara futbolun hücum ve gol için oynandığı dersini verdi. Ne kadar Krasiç'in şutu gol olsa farklı konuşabilceksek de Gana üstün oynadığı maçı penaltı golü ile 1-0 almasını bildi. Golü atan Gyan Asamoah'ı fantezi futbol takımıma almam ise beni sevindiren diğer gelişme oldu.

Gecenin ve turnuvanın şu ana kadar ki rengine heyecanına gelelim. Bu maça kadar ki 7 maçta 2.5 gol altı bitmiş sadece 9 gol olmuştu ki Almanya bize tam 4 gol seyrettirdi. Attıkları kadarını da kaçırarak gözlerimizin pasını sildiler. Mesut Özil'in yönettiği Alman hücumları çoğunlukla kalede biterken takım savunmaları da bayaa iyiydi. İlk yarı Avustralya mı kötü Almanya mı iyi diye düşünürken 2. yarı Cahill'in kırmızı kartından sonra bile Almanların oyun disiplininden kopmaması, skoru bırakıp hücumu düşünmesi ve 90 dakika diri kalması onların şu ana kadar izlediğimiz en iyi takım olduğunu ve favoriler arasına koymamız gerektiğini gösterdi. Kewell oyuna girmezken Neill takımı ile birlikte döküldü sahada. Bu maçta bize FUTBOL izleten Mesut'a ve tabi ki bizi bu adamdan mahrum bırakan başta F. Terim ve milli takım kurmaylarına selam ederim.







Hiç yorum yok: