21 Eylül 2009 Pazartesi

Haykıracak Nefesim Kalmasa Bile


Başlarken herşeye rağmen yaşattığınız heyecan için teşekkürler 12 dev adam ve sol üstte ayakta duran cüce(!!!) adam.
İlk tur ve ikinci turda süper savunma basketbolunu 40 dakika sahaya yansıtan ve bu süreçte 5 de 5 yapan bizi umutlandıran takım ne oldu da son 4 maçını kaybederek 8.liğe razı oldu. İstatistiklerde aradım cevabı. Gözüme ilk çarpan Hidayet'in yüzde 32.8 2'lik atış yüzdesiyle oynaması oldu. İkinci çarpıcı istatistikse ilk turda 11 de 8 3'lük atan Ender'in bundan sonra 11 de 0 ile 3'lük kullanması ki Yunanistan'ı onun üçlüğüyle yıkabilirdik. Sonuncu istatistik ise hepimizin gözüne batan Ömer Aşık'ın 47 de 15 serbest atış kullanması. Çok birşey değil 47 de 30 yapabilse belki de madalyanın altını bizdeydi bugün.
Bu istatistikler sadece bu turnuvada oynadığımız 9 maç sonunda neden yapamadık sorusuna verilebilecek somut cevaplar. Peki ya ne oldu da 10 yıl önce Fransa'ya yenilmesine rağmen kesin kupaya uzancaklar dediğimiz 79 jenerasyonu( Kerem, Hido, Mehmet Okur, Serkan Erdoğan, Kerem Gönlüm, Kaya ) bu başarıya ulaşamadı. Peki ne oldu da yıldızlar, gençler ve ümitler Avrupa finallerinde sırasıyla boy gösteren 86 jenerasyonu ( Ersan, Cenk Akyol, Oğuz, Semih, Mehmet Yağmur) bu takım içinde kaybolup gitmiş (Ersan'ı biraz ayrı tutalım). Hadi bize ne olduğunu bilmiyoruz da o finallerde bizi gümüş madalyaya mahkum etmiş Sırbistan nasıl oluyorda bize ilk defa bu turnuvada yenilmesine rağmen finale çıkıp gümüş madalyaya uzanıyor bizim yerimize???
İşte bu soruya ne federasyon ne de basketbol dünyası çok somut bir cevap veremiyor. Çünkü o kadar alışmışız ki yenilgilere, aldığımız 5 galibiyet bize en büyük orgazmı yaşatıyor ve kimse Tanjevic'i sorgulama gereksinimi duymuyor. Ben ve ben gibiler Slovenya'ya atamadığımız son saniye şutu sonrası yıkılıp bitti abi turnuva derken niye herkes 'süper oyun kurmuş Tanjevic ama çocuk atamadı şans işte' diyor. Oyuna o molada giren soğuk bilekli Engin'in o üçlüğü atmasının nasıl bir şansı olabilir. NBA'de finale çıkan takımının her maçtaki en zor topunu tek başına kullanan Hidayet'in bu turnuvada bir tek son saniye topu kullanmaması nasıl açıklanabilir??? Slovenya yada Yunanistan maçındaki son 2 top olmak üzere 3 pozisyonda onun adı bile geçmiyor şansa bak(!!!) Neyse uzatmayalım . 10 sene önce 8. ,8 sene önce de Avrupa'da 2. olan takımın sonraki sıralamalarına baktım 11. ,9., 12. sıralamaya bile girememişiz sevinelim 8.liğe yani. Hatta ayakta alkışlayalım Tanjevic'i...

Hiç yorum yok: