27 Eylül 2009 Pazar

Football... Why not only football ???

Ligin başındaki olaylı Diyarbakır-FB maçından sonra değinmiş olmam gerek yada tatilde olmanın verdiği internete erişim zorluklarından dolayı unutmuşta olabilirim. Yazmam 7. haftanın sonuna nasip olacakmış meğer.
FB'nin Diyarbakır deplasmanından önce fırtına kopacağını hissediyordum. Kesin birşey olacaktı ama... Sonrası malum ; polisle çatışanlar,FB'lilere saldıranlar, sanırsın 85 yılın intikam havası.
İşte o günün sabahı denize yürürken ki düşüncelerim gün gibi gözümün önünde. Tek bir soru var beynimde...
Peki ya Bursa Diyarbakır'a gidince ne olacak?
"Biz PKK’lı değiliz. Biz Yunanistan’a gelmedik. Görüşürüz. Diyarbakır'a gelmeyin. Havaalanına sokan adam değil. Bunun hesabını vereceksiniz"
Olarak alacakmışız yanıtı meğersem.
Dün Bursa'da oynanan ve 10 kişinin yaralandığı Bursa-Diyarbakır maçından sonra Diyarbakır'lı bir yöneticinin Bursaspor başkanına saldırırken sarf ettiği cümleler bunlar.
Yukarıda yazdığım gibi kafamda bu sezon ile ilgili 2-3 sorudan biriydi Diyarbakır-Bursa maçı. Şimdi daha da güzel oturdu herşey kafama.
Bursaspor'u ve Bursaspor taraftarını 24. hafta Diyarbakır'a götürmeyin!!!
Cevabım budur benim. Nedeni ise yukarıda söylenenler değil. 3 yıl önce Ankara deplasmanından dönen Bursaspor taraftarlarının, bir miting dönüşü karşılaştığı DEHAP'lıların otobüslerini nasıl taşladıklarını, Dehap'lıları nasıl otobüste sakladıkları sallama, kılıç vb. gibi aletlerle Bozüyük yakınlarında 'denize döktüklerini!!!' bu alem içinde olup da bilmeyen yoktur heralde.
O gün bugün karşılaşmayan otobüslerin ise dün Bursa Atatürk Stadı'nda şarampole yuvarlandıkları aşikar. Dileğim 24. haftada kafa kafaya girmesinler...





Hiç yorum yok: