2 Haziran 2011 Perşembe

Güle Güle Sevgi Kelebeği




Yaş 39 olmuş. Vakit gelmiş. Son bir yüzük daha takar mıyım sorusuyla gidilen Boston'da havlu erken atılmış, dağılma sürecine girilmiş.Dün twitterdan yağtı açıklamayı. 18 yıllık NBA kariyerini bitirdi dev adam. Benim çocukluk, gençlik yıllarımın en dominant basketbolcusuydu. 2000'li yıllarda durdurmanın imkansız olduğu, NBA yönetiminin birileri onu durdursun diyerek oyun kurallarını değiştirdiği büyük (!) bir oyuncuydu.
http://www.nba.com/playerfile/shaquille_oneal/career_stats.html sayfasından kariyerine ulaşabilirsiniz ama elde ettiği başarılar bile insana kafayı yedirir. Almadığı kişisel ve takım başarısı yok gibi.
Shaq diyince aklıma 2 soru geldi hemen. 1.si mahallede basket oynarken herkes birini kendine idol seçer onun gibi davranır basket attığında falan o yıldızın adını söyler ya, ben kimsenin kendine SHAQ dediğini hatırlamıyorum :))) Herhalde kimse fiziksel açıdan kendini onunla aynı yere koyamıyordu. 2. si de Shaq' a yıllarca yapılan sert faullere hakemlerin göz yumuşu, tam tersine o birisine dokunduğu anda karşı tarafın 2-3 mt. öteye uçmasıyla çalınan garip düdükler. Kısacası oynadığı rakiplerle olan siklet farkı.
Artık bitti dedi ve herhalde show dünyasından teklifleri bekliyordur bu NBA 'in en eğlenceli devi.

Hiç yorum yok: