14 Mart 2010 Pazar

Eskişehirspor


Aslına bakarsak bugün itibariyle geldiği yerden daha yukarılarını tarihi ve taraftarıyla hakkeden bir takım Eskişehirspor. Hele hele başındaki teknik direktörü ve o teknik direktörün arkasında bütün gücüyle duran yönetimiyle belki de Bursanın şu sıralar başarmakta olduğunu başarabilecek de tek takım. Rıza Çalımbay'ın arkasında durmanın, teknik direktörü zırt pırt değiştirmemenin ne gibi yararları olurmuş bugünkü Kayseri galibiyetinden sonra gördük.
Eskişehir tribününün içinden değilim belki ama tribün nedir? taraftar maç içinde hangi duyguları yaşar? ne hisseder bilen biri olarak eğer 6 Şubatta İBB ile oynanan maçta Okuwanneyi oyundan aldı diye Rıza'yı istifaya çağıran taraftar, o maçta 89. dk da gelen Ümit Karan'ın golü olmasaydı teknik direktörlerinin ipini çekerdi. Buna ne başkan Halil Ünal nede başka biri engel olabilirdi, sonuçta ülke şartlarımız malum.
Peki ne oldu o günden sonra. Rıza taraftara sıcak davrandı,yaşananları anlattı, tribün hatasını anlayıp sakinleşti ve ESES o maçta dahil 6 maçta 14 puan çıkardı, UEFA kupası umutlarını yeşertti. Bizde futbolun nasıl cilveli bir oyun olduğunu ve aslında sahaya dair taktik,teknik hiçbirşey bilmediğimizi anladık!!! biz dediğime bakmayın siz , bazılarımız ....

Hiç yorum yok: