29 Mart 2010 Pazartesi

Derbi,Galatasaray ve Rijkaard


Herkes gibi bende dünkü maçtan gram zevk almadım. Güya 320 milyon dolarlar ödenen ligin 200 milyon dolarlık 2 kadrosu karşılaşıyor. Daumun kadrosunu bıraksanız sabaha kadar 0-0 a oynar 'B' planı hic yok. Rijkaardın o eşsiz 2000 kadrosundan sonraki en iyi GS kadrosu ise sahaya çıkarken rakibi Hacettepespor falan sanıyor heralde. Yüzlerde, gözlerde bir hırs bir istek görmek istiyorsunuz ama nerdeee? Kaptanı Sabri, orta sahası Topal ve Sarp'dan oluşan bir takımdan zaten çok fazla takım olmasını bekleyemiyorsunuz. Hele hele ülke şartlarına uygun 'vatan,millet, Sakarya' cı maç öncesi 3 gün kamp uygulayan teknik direktörler yerine bu konuda 'Devrim' yapmayı hedefleyen Rijkaard ile maça başlarken zaten 1-0 yenik geliyorsunuz sahaya.
Sahaya geliyorsunuz derken demin de değindiğim gibi fiziki olarak geliyorsunuz. O an maçı durdurup her GS futbolcuya derdin ne ne düşünüyorsun desen hiçbiri maçtan bahsetmez; ya evde bi dertleri var ya kapıda bekleyen ev sahibi kira bekliyor falan ... Maç başlıyor, bekliyorsunuz ki takım deli pres yapsın ne de olsa hepsi genç ve istekli futbolcular. O da yok. İlk 10 dk . geçiyor bakıyoruz bari SELÇUK topu ayağına alınca birisi bassın topu çalsın FB oyun kuramasın. O zaten maç boyu yok. SELÇUK un çevresinde 20 mt. çapta bir KARANTİNA bölgesi. 50. dk. falan dedim heralde çocuk domuz gribi falan kimse yanına yaklaşmak istemiyor. Sarp'ın ATLETICO maçının 90. dksında yaptığı gibi her üstüne gelenden kaçması ise ayrı bir DEFENSİVE MİDFİELDER sorunsalı!!! Düşünüyorum neden bir oyuncu bu kadar düşer 2 ayda diye. Sonra aklıma geliyor ki bu adam zaten fiziki gücüyle sahadaydı, sezonu da haziranda oynanacak ön elemeler için erken açınca ocaktan sonra elini ayağını çekti, çekmek zorunda kaldı. Ki bence zaten Rijkaardın planı da buydu ön elemeleri geçirsin Linderoth dönünce formayı alır düşüncesi ocak ayıyla rafa kalkınca GS'ın 3 kulvarda hedefleri de rafa kalkmış oldu.
Acetoda Bülent Abininde söylediği gibi ( ki son zamanlarda moda oldu) TOTAL FUTBOL Sarp ve Topal ile kurulu orta saha ile TOPAL FUTBOL a dönüşüyor. Herkes BARCELONA futbolundan bahsedip takım o taktik üzerine kurgulanırken ve bizler son 1-2 aydır MESSİ MESSİ diye bağırırken kimse Messinin arkasındaki 2-3 isimden bahsetmiyor. Onu Messi yapan, son dönemim en iyi futbolcusu yapan XAVİ-İNİESTA-TOURE-BUSQUETS-KEİTA dan bahseden olmaması bizim sahada olmayan Topal ve Sarpa laf söylememizle aynı çizgide ilerliyor. Takım kafadan sahaya 9 kişi çıkınca ne ilerde Jo ne kanatlarda Keita-Arda-Dos Santos iş yapabiliyor, GS sahada her dakikası kopuk her dakikası soru işareti olan bir futbol sahaya yansıtıyor.
Son iki paragrafta maçın özeti ve Rijkaarda olsun. Önce maçın özeti; Selçukun 40 metreden attığı gol, Volkanın 90dan çıkardığı top ve hakemin vermediği penaltı...
Rijkaarda gelince ilk transfer yazımda da yazmış olmam gerek şimdi bulup koyamadım ama aynı şeyleri söyleyeceğimden hiçbir anlamı yok koymamın zaten. Bu adamın arkasında durmalı, bu sezon kupa kaldıramazsak da istifa seslerini yükseltmemeliyiz demişdim. Hala aynı şeyleri söylemekteyim ki bugün itibariyle kupa kaldırma şansımız yüzde 20 lerde falandır. Kimse istifa dememeli bu 'DEVRİM' in en az 1 yıl arkasında durmalıyız ki gelecek 4-5 yıl GS alıştığımız Avrupa başarılarıyla karşımıza çıksın. SADECE SABIR...
NOT; VOLKAN DEMİREL DENEN ..... SEN NE KADAR ... NE KADAR YÜZSÜZ VE NE KADAR BEYİNSİZ BİR İNSANSIN. ULAN HİÇ Mİ DÜŞÜNMEZSİN BİR GÜN GELECEK VE FUTBOLU BIRAKIP 45-50 YAŞINDA BİR KIRAATHANEYE GİDECEKSİN VE YENİ YENİ İNSANLARLA TANIŞIRKEN Kİ BU YENİ İNSANLARDAN ÇOĞU GS'LI DA OLACAK. O İNSANLARA KENDİNİ TANITTIKTAN SONRA ALACAĞIN TEPKİYİ ' HE SEN ŞU MAÇTA ŞU O............... LUĞUNU YAPAN VOLKANSIN' TEPKİSİNİ ALACAĞINI HİÇ Mİ DÜŞÜNMEZSİN BU KADAR MI BEYİNSİZSİN OĞLUM SEN??? MİLLİ KALECİ OLACAKMIŞ ..... ...... . MİLLİ KAMPLARDA GS'LI SABRİ'DEN ARDA'DAN ALACAĞIN TEPKİLERİ GÖR SEN ÖNCE BELKİ AKLIN YERİNE GELİR.

Hiç yorum yok: