20 Aralık 2009 Pazar

NBA'de 4. Hafta




Dün akşamki maçlarla beraber çoğu takım 27. maçlarını tamamladı. NBA'in fikstürü nedeniyle bazıları 24-25 maçda kalmış, bazıları yaklaşık 15 maçını evinde oynamış gibi gariplikler olmasına rağmen Noel öncesi takımların bulunduğu yerler ligin ilk bölümü için beklendiği gibi oldu.
Doğu ile başlayalım bu hafta. İlk 4'ün isimlerini ezberlemeyen kalmamıştır heralde. İlk 4deki yerleri garanti olan takımların lokomotifi bu sene de Boston. Uzun galibiyet serisini cumartesi akşamı Phili'ye kaybederek bitirdiler ama arkalarından gelen Cleveland ile bu sene doğu finalinin yeri garanti diyebileceğimiz tek takımı. Geçen yılki şanssızlıklar olmazsa finalin adı Boston-Cleveland olacaktır. Bu arada Orlando ve Atlanta'yı bir kenara koymayalım. Onlarda playyofflar ile savunmalarını bu ikilinin seviyesine çıkarırlarsa hücum konusunda en az onlar kadar başarılılar ve bu sayede süprize neden olabilirler. Doğuda kalite bu kadar düşükken sadece Wade'e bel bağlayan Miaminin de %50 lik galibiyet yüzdesini geçen tek takım olması hayret verici. Milwaukee ve Toronto ise bu gün itibariyle playyoff görüntüsünde kendilerine yer bulmalarına rağmen daha bir somun ekmek yemeleri gereken takımlar.


Batıda da doğudakine benzer bir durum var. Lakers Boston'ın yaptığını yapıp uzun bir galibiyet serisi yakaladı ve işlerin kızışmasını sağladı. 17 maç içerde 8 maç dışarda oynamalarına rağmen şu anda batı finaline bilet alan ilk takım görünümünde. Onalrı zorlayacak takımlar ise tesbih taneleri gibi dizilmiş durumda. Denver, Dallas, Phoenix, Houston, Utah, San Antonio, Portland playyofflarda daha iyi yer kapma mücadelesi veren takımlar. Utah ve Houston'ın üzerlerinden ölü toprağını atmasından sonra ligin 2. ve 3. bölümlerine yıllardır damga vuran San Antonio ile ligin üst kımı daha çok karışacaktır. Bu konferansın doğudan farkı plaofflara %50 lik galibiyet yüzdesine sahip takım veya takımlar bile playyoff listesine kendilerini ekleyemeyebilirler. Batı için son sözü lige 0-4 ile başlayıp ben ve çoğu kişiden de nereye gidecekler sorusu ile yargılanan Clippersa. O günden sonra 12-10 yaparak yükselişe geçtiler ve Baron Davis liderliğinde zevk veren bir takım oldular, izlemeye değerler.



Hiç yorum yok: