11 Aralık 2009 Cuma

NBA'de 3.Hafta


Tekrar etmeme gerek var mı bilmiyorum ama NBA'i bu sezon 7 maçlık seriler halinde takip edeceğimi ve hafta kelimesini 7 maçlık değerlendirmelere göre yapacağımı önceden belirtmiştim.
Bu hafta göze çarpan 2 önemli konu var;

1.si sezon başında da belirttiğim gibi doğuda BOSTON batıda LAKERS'ın sazı resmen ellerine almaları oldu. Boston dün gece Washington'ı geçerken 9 maçlık galibiyet serisine ulaştı ve doğuda 18-4 ile liderliğe kuruldu. Onları Orlando, Atlanta ve Cleveland 1'er maç arayla izliyor. Batıda ise Lakers resmen rüzgarı arkasına aldı. Bu rüzgara Staples Center karayelide diyebiliriz. Çünkü oynadıkları 20 maçın 16 sını kendi sahalarında oynayıp sadece 2 mağlubiyet aldılar. Son 10 maçın hepsini kazanan Lakers batıda17-3 ile lider durumda.


Onları bu sezon en çok Denver ve Dallas zorlar diye düşünüyordum ve bu nispeten gerçekleşti. Nispeten diyorum çünkü aralarında 3 maç var ve playofflar geldimi bu iki takım ile Lakers arasında dağlar kadar fark oluşacaktır. Batıda bu haftanın yükseleni ise Utah oldu. Dün gecede Orlandoyu Salt Lake City'de 16 sayı geriden gelerek 120-11 yendiler ve son 10 maçta 7-3 lük seri ile playoffu üst sıralardan zorlamaya başladılar.

LAKERS ve BOSTON'dan sonraki 2. önemli konumuz ise NEW JERSEY ve MİNNESOTA. Bu iki ligin dibi takım hafta içinde aldıkları 2 şer galibiyetle taraftarlarının yüzünü güldürmeyi başardılar. NEW JERSEY 18-0 lık rekor mağlubiyet serisinden coach değişikliği ile çıkarken MİNNESOTA batıda 3-19 ile sonunculuğu kimseye kaptırmayacağını gösterdi.

Şimdiden söylememiz kehanet olmaz ama batıda ve doğuda liderler ve sonucular çoktan belli oldu. Diğer takımlarda playofflarda güzel bir yer kapmak için kapışmaya devam edecekler.
Bunun dışında lige değinmemden geçemeyeceğim iki olay damgasını vurdu. İverson'ın Philedelphia' ya dönüşü mutlu oldu. Ne kadar takımın kötü gidişi devam etsede Philiyi izlemek için bir nedenimiz var artık.

Portland'da ise Greg Oden'ın sakatlığı tüm ligde yankı uyandırdı. Bu sakatlık genç kadroyu büyük hedeflerden uzaklaştırabilir.
Bu arada ALLSTAR oylamasıda başladı. HİDO ve OKUR 'a hertürlü katkınızı bekliyorum.
www.nba.com

Hiç yorum yok: