19 Aralık 2009 Cumartesi

Avrupa'da Bahar Ayları

Benim için de uzun geçen bir hafta sonrası baya konuşcak konu vardı aslında ama ben kısa kesip giriş-gelişme bölümlerini atlayp direk sonuca ulaşcağım.

GALATASARAY-ATLETİCO MADRİD
FENERBAHÇE-LİLLE

Aslına bakacak olursak Avrupa'da 6. hafta hiç işimize yaramadı. Grup liderliklerini garanti olan takımlarımız yedek kadrolarla maçlarına çıkınca ne maçlar tad verdi ne sonuçlar. Alınabilecek 18 er puanı FB kendi evinde 1-0 öne geçtiği maçta Twenteye hediye ettiğini GS'ın ise grup sonunculuğuna soyunan Sturm 'u 2 maçtada yenemediğini düşünecek olursak Avrupa tarihine geçebilcek bir başarıyı ülke olarak çöpe atmış olduk. Her neyse bu iki takım içinde şimdiden birşey söylemek çok aptalca olur. GS 'ın 5 FB'nin 7 gün içinde oynayacağı maçlar sonucu yola devam edip edemeyecekleri belli olacağına göre o haftaki form çok önemli. Geçen yıl GS 'a boyun eğen Bordeauxun Fransa'da sonradan şampiyon olduğunu unutmamak gerek ve o bir haftalık kısa süreye tam hazır girmek işin parolası olacaktır.
6. haftanın asıl moral bozan konusu BJK'nin CSKA mağlubiyei oldu. Almanlar yenilince bizde yenilmiş sayıldık bir yandan ama ülke puanındaki direk rakibimiz Rus takımına yenilmiş olmamız ve o Rus takımının şampiyonlar liginde yola devam ediyor olması ülke puanımızı denize döktü. BJK aynı 2 yıl önceki Porto maçında yaptığı hatayı tekrarlamaz diye düşünüyordum ama Avrupa başka birşey tekrar görme fırsatımız oldu.
Daha fazla uzatmadan AVRUPA'da ülke puanımıza bir höz atalım



Bundan sonrası değindiğim gibi günlük ve haftalık performanslar ve takımlarımızın avrupada ilerleme isteğine bağlı. Gelecek yıllarda 8. ve 9. sıranın hayal olup olmadığını Şubat ayında konuşuruz...

Hiç yorum yok: