28 Ağustos 2009 Cuma

UEFA Ön Elemeler ve Ülke Puanımız

Öncelikle şöyle başlıyım; GS ve Fb'nin gruplara kalacağını ve 4 de 2 yapacağımız tahminim dün gerçek oldu. Trabzon da turu geçse mükemmel olur düşüncem vardı, beceremediler. İlk maçın 40. dakkasına kadar oynadıkları oyuna yansınlar. Üzülmek haklarıdır bence. Sivas ise 5 yediği Anderlecht deplasmanına ve transfer yapma becerilerine !!! üzülsünler. Eğer o turu geçmiş olsalar bugün UEFA Avrupa Ligi grup kuralarına katılıyorlardı. Şampiyonlar ligi ön elemeleri ve UEFA Avrupa kupası gruplarında yapcakları toplam 10 maç gerçekten ilerisi için tecrübe manasında önemli olurdu. Ama işte bazen işler 14 Temmuz tarihinde istenildiği gibi gitmiyor. Fazla kızmaya, sinirlenmeye hakkımız yok.
Gelelim son bir toplama yapıp önümüze bakmaya. 14 Temmuz - 27 Ağustos yaklaşık 45 günde 12 maça çıktı takımlarımız Avrupada. 5 galibiyet 3 beraberlik 4 mağlubiyet aldık. Aldığımız Anderlecht deplasman ve Touluse mağlubiyetleri yolumuzun güllerle dolu olmasını engelledi ama çokta kötümser olmayalım. Aldığımız toplam 18 puanı 5 takıma pay ettiğimizde şu ana kadar 3.6 puan topladık UEFA ülke sıralamasında. Kendi düşünceme göre GS ve FB toplam 12 grup maçında normal bir oyun ile 5 galibiyet 3 beraberlik 4 mağlubiyet ile ayrılırsa ve BJK 2 maç kazanabilirse +24/5= 4.8 puan daha toplamamız muhtemel . Bu sezon en kötü böyle kapayacağımızı düşünrsek toplam 8 puan sezon sonu için fena sayılmaz. Lakin GS ve FB nin çektiği kuralar iştahımı kabartıyor. Gruplardan alacağımız ekstra galibiyet ve puanlara eğer BJK' nin deplasmandan 1 yada 2 puan daha çıkarıp 3.lüğü elde etmesi eklenirse Avrupa'da çok mükemmel bir sezon Mart ayında bizi bekler.
Bu dakikadan sonra bekleyip göreceğiz. Ligde 4. haftayı tamamlayıp Bosna ve Estonya maçlarıyla AVRUPA'yı fethetmek zamanıdır...
NOT: :))) benim UEFA puanlaması bilgim sınırlıymış biraz:))) bu sezon2.8 puan toplamış 3.2 demiştim. Şurdan göz atmak mümkün.
Ayrıca gruplarda Romanya takımlarıyla eşleşmemiş bayaa iyi oldu. Tabi yendiğimiz ve elediğimiz takdirde. Geçen sene tozumuzu atan Ukrayna takımları gibi kaybeden biz olmazsak hani bir tabir vardır ya '6 puanlık maç' diye işte o motivasyonla çıkmalıyız Bükreşli rakiplerimize karşı.

Hiç yorum yok: