26 Ağustos 2009 Çarşamba

Ligin Marka Değeri


Son bikaç yıldır ağızlara sakız oldu bu konu. Ligimizin marka değeri nedir diye soruyor herkes. Ben de bilmiyorum bu sorunun cevabını ama sizlere yol göstermek için son hafta yapılan maçlardan birkaç not sunayım. Sizlerde değerimizi hesaplayın.


- Antalyaspor ligin 3. haftasına girmemize rağmen hala bir forma reklamı bulamamış ve Kasımpaşa maçına sadece sırt reklamı taşıyarak çıkmışlar. Göğüs reklamının ülkemiz ekonomisinde Süper Ligde oynayan bir takım için yılık 3 - 5 M $ civarı olduğunu ve Antalya'nın ülkemizin en kalkınmış şehirlerinden biri olduğunu unutmayalım...( Bu arada Lyon' da forma reklamsız oynuyor diyenler olabilir. O da garibime gitmedi değil)


- G.Antep, Manisa ve Antalya'da oynanan maçlarda tribünlerin çoğunluğunun boş kaldığını gördüm. Antep'de maratondaki 'ANTEP' yazısı bile okunuyordu. Antalya ve Manisa' da ise bir kale arkası tamamen boştu. Ramazandı, sıcaklardı, lig başıydı, ekonomik krizdi bahane olabilir ama hiç olmazsa 18 yaş altı veya tamamen öğrenciler için o boş tribünlere girişi 2-3 YTL yaparak taraftarı tribüne çekmek gibi kolay bir çözüm bulunamaz mı?


- Manisa'nın ligimizin 'Karadeniz Fırtınası' ,ilk hafta sonunda şampiyonluğun en güçlü adaylarından Trabzon'u 1-0 yendiği maçta ilk 11'inde sadece 1 yabancı olduğunu kaçımız biliyor. ( savunma oyuncusu Dixon ) Yedeklerde de Kalabane varmış. Bu yabancısızlık ya da kalitesiz yabancılar konusu uzar da gider. He bu arada Bouzza Sivas'dan kaçmış. Laila yok diye olabilir mi? Halbuki bildiğim kadarıyla o da müslüman bi çoçuktu ama...


Ben iki üç gözüme takılanı yazdım. Sizler bu örnekleri çoğaltarak ligimizin marka değerini kafanızda belirleyin artık. Hala sinirin geçmedi mi ?En son UEFA maçlarından sonra Anadolu'dan şampiyon çıkmaz diye bağırıyordun bir soluk al gel diyenler de artık 3 büyükler gerçeğini kabul etsinler. 'Son Kale ' de yıkıldıktan sonra ...

Hiç yorum yok: