3 Nisan 2009 Cuma

Neden Kazanamadık?

Açıkçası sonuçlar beni çokta şaşırtmadı. Sadece oynadığımız oyun beklediğimden iyiydi diyebilirim. Gerçi İspanya nın son yıllarda kime 4-5 atmışlığı var ki. Garibim Rusya da olmasa... Adamların taktiği çok basit . Ne de olsa 'THE KİD' bizde diyerek yıllardır hep kaybetmelerine neden olan savunmalarını sağlam kurup , TV karşısında izlerken bile yeter artık dedirten pas ağlarıyla sonuca gidiyorlar.
Fakat biz onların oyun kurgularını bu kadar iyi bilmemize rağmen neden kazanamadık?
Net olmak gerekirse ilk maç öncesi yorumcular acaba kaç yeriz diye sorguluyorlardı. Nedeni belliydi. En son Sami Yen deki Yunanistan maçında show yapmış İ.Üzülmez tekrar kadroda , E.Aşık ve H.Balta da savunmanın ortasında oynayacaklardı. Ah. be Fatih Hoca ah, al Baltayı sola kendi yerine koy ortaya Eren Güngör ü. Ama yapamadı. 2 hafta önce B.Korkmaz ın yapamadığı gibi; S. Kaya yı alsaydı belki de şimdi UEFA çeyrek finalinde değil miydik? Ah be hocam İ.Üzülmez le şu maçları kaybettik, kazansaydık ne olacaktı ki... Hiç bir şey. Sen değilmiydin 19 luk Vedat ı, Mevlüt ü en önemli maçlarda ilk 11 e koyan . Neden yapamadın şimdi?
Söyeleyeyim. Kadroyla oynama gücü yoktu. Gökdeniz fetocan kadrolaşması sebebiyle 22 kişi arasında bile yok. Emre kaptanlığa geri dönecek mi diye sorduk cevabı aldık. Tuncay da kaldı kaptanlık. Ortam bu kadar stresliyken 2. maçın sonunda Tuncay a fırça kayan bir EMRE BELÖZOĞLU sorunu ile kadro kurmaya başlayınca bazı önemli adımları atamıyorsunuz. Adam patlamaya hazır bomba. F. Terim de bundan çekinmiş olabilir diye düşünüyorum. Bunların yanısıra saha içine bakarsak,iki maçtada NİHAt ın kaçırdığı inanılmaz goller skorları belirleyen etken oldu. Volkan ve Üzülmez in senkronize hareketleride çarşamba gecesinin tatlısı olarak keyfimizi karçırdı.
Başta da belirttiğim gibi sahadaki oyun olarak çok da kötü değildik. Sadece açıkçası adamlar bizden bir gömlek üstündü ve biz mazlumun zalime başkaldırışını bu sefer başaramadık. Fatih Hoca nın bugün basına yansıyan haberlerde dediği gibi;
'Bitirdiniz beni ,Bitirdiniz...'

Hiç yorum yok: