14 Mayıs 2010 Cuma

NBA Playoff 2. Turu

1.turun sonunda yaptığım tahminlere baktım da 4 de 3 gibi güzel bir oran yakalamışım bu sefer de. Hele hele 4 de 4 ü dün gece kaybederek seriyi 4-2 Celtics'e veren Cleveland serisi ile es geçince içimde burkulmuyor değil.

Her neyse batı konferansı ile başlayayım. İki seride de beklentilerimin çok çok üstünde 2 takım, Phoenix ve Lakers, ve de beklentilerimin çok altında iki takım, San Antonio ve Utah, olunca seriler hiç uzamadan 4-0 a gitti. Aslına bakarsak maç içi çekişmeler vardı 8 maçta da ama maç sonu olsun seri devamlılığı olsun hep Phoenix ve Lakers'daydı. Benim tahminlerim gibi 4-2, 4-3 de bitebilirdi seriler ama kısa ve acısız bitirmesini bildiler. Phoenix - San Antonio serisi ortalama 9 sayı farkla, Lakers - Utah serisi ise ortalama 7,5 sayı farkla bitti. Lakers seriyi 3. maçta koparırken 111-110 luk galibiyet onların seriyi erken kapayıp dinlenme şansı elde etmesini sağladı. Nash'in liderliğindeki Suns ise her maçta kafa kafaya giden ve gerçek bir playoff resitali izlediğimiz seride Tony Parker'ın topallaması sonucu seriyi erken bitirdi. Tek gözlü NASH maçları alıp götürürken Parker'ın ne yaptığını bilmez oyunu Spursun ipini çekti, hem de çok erken 4-0.

Doğu konferansına geçelim. 4-3 lük Bucks serisinden çok yorgun dönen Atlanta'Yı karşısında bulan Orlando Magic batı konferansına uyum sağlamak amacıyla serisini kısa kesti. Batıdan tek farkı, kısa keserken ezerek geçmesi oldu. Hawks hiçbir maçta Magic'e karşı koyamazken seri ortalama 25 sayı farkla bitti. İlk maçtaki 43 sayılık ve 3. maçtaki 30 sayılık farklar serinin kısa özeti gibiydi. Bucks'ı eledik bu sezonluk bizden bu kadar diyen Hawks oyuncularına liderlik yapması beklenen Joe Johnson'ın vasatı aşamayan oyunu yedikleri darbenin ağırlaşmasının ana nedeni oldu. Howard-Lewis-Carter-Nelson 4lüsü bakalım konferans finalinde Boston'a dur diyebilecek mi? Boston demişken heralde 4-2 lik Cleveland serisinde daha çok her medya kuruluşunda olduğu gibi Lebron'u konuşmak daha doğru olur. Fakat benim yerimden değil. ABD 'ye binlerce kilometre uzakta Lebron'un kişisel olarak neler yaşadığını bilmeyen ve şu an için bilme imkanı olmayan benim için önemli olan ve görebildiğim Boston'ın takım olarak seri boyunca Lebron'a yaptığı savunma. Tamam belki Lebron son maçta 9 top kaybıyla oynamış ve seriyi 4,5 top kaybı ortalaması ile bitirmiş olabilir ama karşısındaki savunmanın bunda hiç mi payı yoktur? Bence var. Ve işte o savunma, Rondo'nun kenidini ispat çabaları ( tabi karşısında Mo Williams gibi ispata açık biri olması etkilidir) ile birleşip sonuç verince kimsenin beklemediği ama benim sene başından beri söylediğim sağlıklı Garnett'la Boston final oynar savım şu an için hala geçerli oldu.
Artık sadece 2 seri kaldığı için ayrı bir post açmayacağım ve konferans finalleri için tahminlerimi de buraya yazacağım;
Lakers: 4 -Suns: 1
Magic: 3 - Celtics: 4

Hiç yorum yok: