26 Mayıs 2010 Çarşamba

Bu Sene Avrupa'da

Bu sene Avrupa kupalarında takımların topladığı puanların listesi. Listenin zirvesinde tabi ki İnter var. Şampiyonlar ligi kupasını kaldıran İtalyan temsilcisini, finaldeki rakibi Bayern ve yarı finalde elediği Barca takip ediyor.
Listeye bakmamın nedeni yarı finallere gelindiği gün zirvede yer alan Bordeaux'un nerede olduğunu görmekti. 4. lükte tutunmuşlar, Blanc'ın Fransa milli takımının başına geçmesi ve Tigana transferi derken 30.000 puanın kaymağını uzunca seneler yerler diyordum ama önümüzdeki sene AVRUPA KUPALARINA KATILAMAYACAK bu senenin Avrupa 4. Bordeaux.
Listede dikkatimi çeken diğer noktalar; UEFA Avrupa Ligi finalinde rakibi Atletico Madrid'e yenilen Fulham'ın daha üstte olması. Bunun nedeni de Atletico'nun kupaya ulaşırken tüm sezon boyu sadece 3 galibiyet alabilmiş olması.


Gelelim bizimkilere. Tablo da açıkça gösteriyor ki ne kötü ne iyi bir sezon çıkarttı 3 büyükler. Sivas'ın ve Trabzon'un hiç bir katkı yapamaması ülke puanımızı ortalamanın altına çekse de 3 büyüklerden her sezon beklenen minimum performansı sahaya koymaları bu sezonu bay çekmiş bir takım gibi geçirmemizi sağladı.
Gelecek sezon için konuşmak çok ama çok erken fakat, FB'nin Şampiyonlar Liginde katsayı avantajını kura avantajına dönüştürüp gruplara kalabilmesi ve Bursa'nın gruplarda yapacağı kendi saha avantajıyla gelecek bir iki süpriz ki bana kalırsa Ertuğrul Sağlam'ın talebeleri de hem kura hem maç kurası avantajıyla 6 puana ulaşabilir ülke puanımızın gelecek sene ki kritik noktaları olacak. Kritik olacak diyorum çünkü GS, BJK ve kendine yavaş yavaş gelen TS'un UEFA Avrupa liginde yine bu seneki minimum performansı göstereceklerine inanıyorum. Daha fazla yorum yapmadan transfer döneminde gelecek bombaları bekleyelim...

Hiç yorum yok: