2 Mayıs 2010 Pazar

NBA Playoff 1. Turu

1.tur bugün Atlanta-Milwaukee 7. maçıyla son buluyor. Hatta dün gece 2.tur başladı.
Şimdi 1.tura kısa bir göz atalım;
Öncelikle batı konferansında süpriz performanslar ve sonuçlar ortaya çıktığını söylemem gerek. Başlı başına 4 serininde 4-2 ile sonuçlanması bayaa küçük bir ihtimal (1 bölü 4 üzeri 4 olması gerek :)))) herneyse lider Lakers 8. Thunder'a karşı Gasol'le sonuca gitti. 6. maçtaki son saniye basketi gelmese büyük strese girebilirlerdi ama sahneye sakallı İspanyol çıktı serinin 4-2 kazasız belasız bitmesini sağladı.


İkinci süpriz; sezonun son maçl sakatlanan Brandon Roy'un serinin 4. maçında Phoenix'e kafa tutarcasına geri dönüşüydü.Her ne kadar takımı o maç için havaya sokup durumu 2-2 ye getirmeyi başarsalar da, o gazın devamı gelmedi ve Nash'in askerleri mi desem sadece Nash mi desem bilemedim aynı tarifeyi Portland'a uyguladı 4-2.
Gelelim batının 2 sıralama süprizine. 1. Lakers 8. Oklahomay'ı; 3. Phoenix de 6. Portland!ı eledi tamam ama Dallas ve Denver o kadar şanslı değildi. Çünkü karşılarında 2 kurt coach vardı.
Popovich'in SA. Spursu Dallas'ı hiç kimsenin beklemediği bir hezimete uğrattı. Ginobili-Duncan-Parker ve takım oyunu Dallas'ı hayata küstürdü. Nowitzki'yle karşı koymaya çalışsalar da Popovich'in kurduğu Parker'ın 6. adamlığı taktiği onların ipini çeken oldu. Seri çok uzamadan 4-2 Spurs'a geldi.
Denver-Utah tarafında ise ilk maçta sakatlanan Mehmet'in yokluğu Denver adına bir artı olarak gözüküyor ve Utah'ın ligin sonundaki formsuzluğu ibreyi Nuggets'a çeviriyordu. Ama hiçte beklendiği gibi olmadı. Sanki o sakatlık takımı motive etti ve daha hırslı daha bir takım havasında oynadı Utah. Eee tabi bu takım havasının oluşmasında ve maçların kazanılmasında Deron Williams'ın etkisi çok büyüktü. Müzmin sakat Boozer'ın ona yaptığı yardım yataklık ve pota altı etkinliğini her saniye elinde tutuşu- pota altı demişken Milsap'ı de unutmamak gerek muazzamdı o da- Jazz'ın kapıyı rahat açmasını ve 2.tura 4-2 ile girmesini sağladı.

Geçelim doğuya. Doğuda hiçbir süpriz çıkmadı. Seribaşı diyebileceğimiz 1.2.3. ve 4. takımlar tur atlamayı bildiler.
Cleveland Derrick Rose'a 1 maç verse de Bulls'u Lebron'un çılgın istatistikler yaptığı maçlar sonucu 4-1 ve rahat geçti.
Orlando'da aynı rahatlıkla ilk kez playoff oynayan Bobcats'i 4-0'lık skorla eledi ve ligin son bir ayından kalan formundan hiç birşey kaybetmediğini dosta düşmana-Atlanta- göstermiş oldu.
Celtics de bu kervana katıldı. Ligin başından bugüne eğer büyük sakatlık olmazsa final yaparlar dememi boşa çıkarmayan iyi bir performansla girdiler playoffa. Wade'e bir maç kaptırmış olsalar da 2. tura fazla beklemeden kavuştular.4-1
Son olarak Atlanta şu an son dakikaları oynanan serinin 7. maçında Bucks'a güle güle diyor galiba - evde elektrik kesik net yok son 11 dk.'ya 15 sayı önde girmişlerdi - Seriyi bu kadar uzatan Jennings ve Ersan'ın performansıdır bana kalırsa tabi bir de Atlanta'nın deplasman fobisi. Seriyi evlerindeki 4 maçı kazanıp 4-3 bitiriyorlar.

Hiç yorum yok: