2 Ocak 2009 Cuma

Allstar a Yetmez


Hidayet in performansını inceledim. Her gün oy atıorum ama istatistiklerine bakalım biraz da. Amerikalı çoğunluğun da gözü istatistikte olduğu için seçilme ihtimali var mı görelim istedim. Aslına bakarsak Hidayet in bu sezon için takımdaki rolünde falan fazla bir değişim yok. Yine son toplarda en güvenilen ve takımın kazandıran ismi o. Ama takımın yıldızı olan Dwight Howard tam bir azman sezonu geçirdiği ve yeni Shaq olma yolundaki en önemli seneyi yaşadığı için takımda göze batan Howard oluyor. Diğer yandan Hidayet in istatistikleri bu sezon çıktığı 31 maçda 37.7 dk. sahada kalarak ürettiği 17 sayı, 5,3 ribaund , 4, asist . Hidayet geçen yıla göre hücum istatistiklerinde sahada kaldığı zaman artmasına rağmen düşüş yaramış. Bunun en büyük nedeni şut ortalamarındaki -tabi ki geçen senden sonra rakip oyuncuların ona daha sıkı savunma yaptıklarını göz önüne almamız gerek- düşüş. İşte bu istatistiklere bakan genel oylayıcı onu bence allstar a layik görmeyecektir. Lakin bu istatistiklerin savuma tarafına bakdığımızda da Hidayet in mükemmel bir iş yaptığı ve gerçekten NBA in özel oyuncularından biri olduğu ortaya çıkıyor.Önündeki yılları da göz önüne alırsak belki bu sene olamayacak ama gelecek de allstar olmaması için hiçbir neden yok .Durmak yok yola devam HİDO.

NOT: Yılbaşı programlarında TRT 3 ' 98 Özel ' adlı o seneye ait spor olaylarını yayınladı. En önemli basketbol olayı olarak o sene Avrupa 3. olan Ümit Milli takımı gösterdi.Hidayet de o takımın kaptanıymış . Eski görüntüler bazen çok zevkli oluyor. Arşivi geniş arkadaşlar belki Youtube da yayınlarlar izlemenizi öneririm.
NOT2: Allstar oylamasının 3. geri dönüşü gelmiş. Doğu konferansı forvetler sıralamasında Hidayet 236.000 oy ile 6. sırada . Çinli Yi Jianlian 959.000 ile Lebron ve Garnett ın ardından 3. olmuş . Onun kadroya giremeyeceğini düşünerek ve 4. Chris Bosh un da sakatlık olmazsa yerinin garanti olduğunu düşünürsek 387.000 oy alan geçen yılın final MVP si Paul Pierce la Hidayet in kapışıyor olması bile bana yeter de artar. Hadi bi gayret belki sokarız kadroya.:)))

Hiç yorum yok: