26 Mayıs 2011 Perşembe

Rüzgar

Dün akşam saatlerinde bir transfer rüzgarı esti geçti. Galatasaray belki de bir yıldır beklediğim transferi bonservis ücreti ödemeden gerçekleştirdi ve Trabzonspor'dan Selçuk İNAN'ı kadrosuna kattı. Orta sahanın onun yeteneklerinde genç bir isme olan açlığını da bir yana koyarsak 10 üzerinden 9 puanlık bir transfere imza attık. Gelecek sezon Avrupa kupalarında olmayan Galatasaray için diğer iki İstanbul büyüğü ayrıca da Avrupa'dan bu kadar istenen Selçuk'a sahip olmak sezon içinde büyük artı olacak. Arda'nın iyi arkadaşı olması, genç yaşına rağmen bu seneki stresli şampiyonluk maratonunda hiç geri adım atmaması gibi avantajları da bu transferin artıları.
Fenerbahçe'nin EMENİKE transferi ise bazı artıları ve eksileri barındırıyor. Öncelikle Avrupa kupalarında savunma ağırlıklı oynayacak FB için, kontra atak futbolunu Emenike gibi adı sanı duyulmadığı için pek de önemsenmeyecek ama o şans ayaklarına gelince affetmeyecek bir isim üzerine kadroyu yapılandırmaları akıllıca. Diğer yandan ise bu futbolcunun dev arenalarda nasıl boy göstereceği ve ödenen 9 milyon €'luk bonservis bedelinin hakkını verip veremeyeceği ise kafalardaki soru işaretleri. İnşallah Avrupa arenasında beklenen performansı gösterebilir. Yoksa TSL'de kapanan savunmalara karşı kale önünde pek de becerikli olabileceğini sanmıyorum.
Gelelim BJK'nin savunmaya takviyesine. TS'den ayrılan bir diğer isimde kaptan EGEMEN Korkmaz oldu. Ersan Gülüm transferinin sıkıntıya girmesi nedeniyle yapıldığını düşündüğüm bir hamle olarak görüyorum. Ersan'a verilecek 3-4 milyon €luk bonservis bedelinin yerine bosman kuralı ile alınan Egemen Korkmaz bu bölgedeki açığı kapayacaktır. Kaldı ki BJK yönetimi geçen sezon olduğu gibi bu sezon da bomba 1-2 isimi kadroya katacaktır ve bu transferlerden en az biri Egemen'in yanına olacaktır.
Son olarak imza halen olmasa da gerçekleştiği söylenen UMUT Bulut'un Touluose'a transferi var. Trabzon'daki yaprak dökümünün son halkasıydı bu transfer. Ankaragücü'nden beri arzusu, fiziği ve kişiliğiyle sevdiğim bir kişi olduğundan onun bu transfer sonrası ülkemizi en başarılı şekilde temsil etmesini diliyorum . İnşallah gurbette Tugay Kerimoğlu'nun gördüğü gibi saygı görür, kalıcı olur. Şimdiden tebrikler ve başarılar UMUT.

Hiç yorum yok: