25 Mayıs 2011 Çarşamba

GS'deki Yeni Oluşum ve Öngörülerim

Son iki Galatasaray yazımdan da anlaşılacağı üzere Florya'da 3. bir Fatih Terim dönemine karşı olduğum ve bu yeniden yapılanma sürecinde istemeden de olsa gelişebilecek hataların, kar topunun yuvarlana yuvarlana çığ oluşturup büyük bir yıkıma neden olacağı ve bu yıkımın da GS'yı geri dönülmez bir yola sokacağını ima etmiştim. Fakat bugün biraz pozitif olma yapılan çalışmaları anlamaya çalışalım dedim ve genel bir bakış hazırladım.



Öncelikle yeni başkan Ünal Aysal'ın açıkça 'Futboldan anlamam; Florya'yı profesyoneller yönetecek' demecinin üzerine Fatih Terim seçimi kendi içinde tutarlı görülüyor. Ne de olsa Florya'da ipleri elinde tutabilecek belki de tek isim Terim. Ben kişisel olarak geri dönüşüne karşıyım ama başkanın saçmalamadığı da ortada.

Gelelim Terim'in seçimlerine ; dün Hakan Ünsal ismi geçince anlık sinirden bir şeyler yazdık ama büyüklerimizden duyduğum ve sabah gazetede kendi köşesinde okuduğum kadarıyla Küçük teknik kadronun dışında kalacak. Fatih hoca Ümit Millilerde de beraber olduğu Davala, geçen seneden beri Florya'nın havasını soluyan Tugay, kaleci antrenörlüğü için Tafo, fizyoterapist ise ABD'li Phirri ile anlaşmış ve kadronun temellerini atmış. Bir kaç ekleme ve görevlerin şekillenmesiyle pek eksiği görünmüyor. Erkasap ve Özaltındere'nin durumu da bu süre içinde belli olacaktır diye düşünüyorum.

Terim'in teknik kadro seçimi için bu adaylar ve isimler ortada dolaşırken futbolcu transferleri de Avrupa'da sezonun bitmesiyle netleşmeye başlayacak bir kaç güne. Bolton'dan forvet Elmander geldi bile. Bu dakikadan sonra önemli olan kimin gideceği değilde kimlerin kalacağı olmalı ayrıca. Neill, Kewell,Cana, Barış, Sarp gidici görünüyor. ARDA ve BAROS ise muaama. Herhalde Terim onların tercihlerini yapmasını bekleyecek. Mesut için 'benimle kimse maç oynama pazarlığı yapamaz' diyen bir adamın bu isimlere kalma baskısı yapmayacağı da ortada. Bu transferlerden gelecek bonservis ücretleri de GS'ın dış transferdeki rotasını çizecektir. Bana kalırsa aslında fazla da transfere gerek yok. Servet, Sabri, Balta'nın yanına bir stoper ve tabi ki önce sağlam bir kaleci, ki artık bu pozisyon için yönümüzü G. Amerika'ya çevirmeliyiz, şart. Orta alanda ise demin de söylediğim gibi Arda transferi belirleyici olacaktır. Ama sağda Kazım, ortada Culio yerini koruyacak isimler. Savunmaya yönelik orta saha arama çalışmaları Kallström ve Selçuk üzerinde yoğunlaşsa da sürpriz beklediğimi söylemeliyim. Hatta bu noktaya birden fazla yıldız alınacağını da düşünüyorum. Forvet de ise elde ki genç Stancu, İsveçli Elmander halihazırda elimizde Baros'un takımda kalabilme ihtimaline göre de buraya bir yerli forvet artı bir yabancı düşünülebilir ama yine Baros'un kararı belirleyici olacaktır.

Son olarak bunların hepsi öngörü tabi ki ve kanımca - tabi bazı duyumlarımla beraber- Galatasaray gelecek sezonun değil 3-4 yılın takımını kurmaya çalışıyor ve Galatasaray altyapısından gelecek şampiyon çocuklar bu kadroda önemli görevler önemli süreler alacak bunu da Ağustos ayıyla beraber göremeye başlayacağız, inşallah her şey benim beklediğim gibi kötü değilde; başkanın, Terim'in ve sokaktaki taraftarın dilediği gibi olur. 2000 ruhu denilen her neyse gelir ve takımı sahada FUTBOL oynarken göğsümüz kabararak izleriz.

Hiç yorum yok: