30 Eylül 2010 Perşembe

Şampiyonlar Ligi 2. Hafta

Süper Toto Süper Lig, Avrupa ligleri ve sıra Avrupanın en büyük futbol sahnesine geldi. Bakalım ilk 2 hafta sonunda benim aklımda neler kalmış. Öncelikle 2 haftada oynanan toplam 32 maçın skorlarına bir göz atalım.




Evet kısa bir hatırlatma ile benim dikkatimi çeken sonuçlara bakacak olursak, ilk olarak 3 takımın bu yıla süpriz sonuçlarla girdiğini söylemeliyim. Öncelikle Valeri Karpin'in yönetimindeki Spartak Moskova Rusya ligindeki vasat performansına rağmen 2 de 2 yaparak 6 puanla hiç beklenmeyen bir başlangıca imza attı.
Beni şaşırtan 2. takımsa kuzey avrupanın temsilcisi Kopenhag'dı. Kendi evlerinde önce Rubin Kazan dün akşamda Panathiinaikos'u geçmeyi bildiler ve Barcelona maçları öncesi top yaptılar. Barca karşısından puansız dönseler de diğer sonuçlara göre önleri baya açık olabilir.
Beklediğimden iyi skorlarla ve 6 puanla lige giriş yapan diğer takım ise Lucescu'nun Shaktar'ı. Yıllardır bu ligde oynamanın verdiği tecrübe onlara Partizan ve Braga gibi tecrübesiz takımlar karşısında kazanılan 6 puanın anahtarı oldu. Bu gruptan Arsenal'le beraber rahatça çıkacaklardır.
Bu 3 takımdan sonra akıllarda yer bırakan maçlar ve detaylar ise şunlar. Rangers'ın Old Trafford'dan 1 puan ile ayrılması, A grubundaki 4 maçta ortaya çıkan maç başına 4.25 gol ortalaması, Lyon'un Fransada dökülüyor olmasına rağmen 2 de 2 yapması ve son olarak Bayern Münih, Chelsea, Real Madrid ve Arsenal'in bu 2 haftayı kayıpsız kapatan büyük takımlar olması değinilmesi gereken noktalar. Bu hafta çalınan onlarca penaltı düdüğü ve Cüneyt Çakır'ın Kazan-Barcelona maçındaki iyi performansı da dikkate aldığım gelişmelerdi. Son olarak Serie A yı almayarak bizleri üzen NTVSPOR'un Şampiyonlar ligi ve UEFA kupası özetlerini bizlere sunması teşekkürü hakediyor.



Hiç yorum yok: