12 Şubat 2010 Cuma

Nba'de 7. Hafta

Biliyorum 7 maçı çokta geçirdim fakat bu haftayı Bursa-İstanbul hattında geçirdiğim için nete girmeye pek vakit bulamadım bulduğumda da All-Star öncesi yazarım diyerek kaytardım. Suçluyum biliyorum.
Öncelikle pazartesi günü özel bir allstar haftasonu yazısı yazacağımı belirteyim ama şimdilik lige değineceğim her zaman ki gibi.
İlk olarak lig liderine ve doğu grubuna göz atalım. 5 yıl önce Lebron Cleveland'a draft olduğunda bu takımın ligin kalburüstü takımlarından biri olacağını herkes görüyordu ama herhalde kimse bu kadar dominant olabileceklerini düşünmemiştir. 13 maçtır kaybetmiyorlar ve geçen yılın şampiyonu Lakersın bile 2 maç önündeler. Orlando, Atlanta, Boston üçlüsüne de 7-8-9 maç fark attılar ve liderliği şimdiden kapattılar. Doğuda playoff için son dört takım ise Toronto, Charlotte, Miami, Chicago ve Milwaukee arasından gelecektir gidişata göre ve bence Milwaukee'nin son sıra iöin şansı % 20'lerden bile az gözüküyor. Grup sonuncusu Nets ise iyice havlu serdi 52'de 4'ler ve son maçlarını kar yağışının etkisi le de olsa 1000 kişi karşısında oynamışlar ki bu bile ringden çekildiklerinin göstergesidir.
Gelelim batı grubuna. Kobe'nin sakatlığı bile lider Lakersı durduramazken diğer sıralar için senenin başından beri olduğu gibi fazla yorum yapmak istemiyorum. Batıda konuşulacak tek takım MEMO'lu UTAH. Ligin ortasıyla beraber süper bir form yakaladılar 10 da 9 yaparak grup3.lüğüne kuruldular. Başta da söylediğim gibi grupta hiçbirşey belli değil ve bu allstar arası onları nasıl etkiler bilemiyoruz ama yeni allstar Deron Williams sazı eline tam anlamıyla almıştı bu 10 maçlık süreçte. Hem takımı oynatıyor hem kendi çok iyi maçlar çıkarıyordu ki Utah 26,13 asist ortalamasıyla ligin açık ara zirvesinde bulunuyor ve bu istatistik 10 maçlık serinin anahtarı olarak görülebilir.
10 maçlık serimizin MVP si ise takımına 7 maç kazandırırken 40,2 dk. ort süre alan ve bu sürede 32,3 sayı 8,7 ribaund 2,7 asist 1,8 top çalma gibi 2. sene oyuncusundan çok da beklenmeyecek mükemmel bir perfprmans gösteren Oklahoma City'li KEVİN DURANT oldu. Gelecek yıllar için bir sinyal sayabileceğimiz bu performansının devamını uzun yıllar bekliyoruz...

Hiç yorum yok: