24 Ocak 2010 Pazar

Nba'de 6. Hafta



Finallerin bitimiyle artık yazılarımıza geri dönelim...
NBA'de artık sezon ortasına gelindi ve playoff tabloları ortaya çıkmaya başladı. Takımların playoff sıralamaları belli olmasa da kimin nerelerde yer bulabileceği aşağı yukarı görünmeye başladı.
Bu hafta ilk olarak doğu konferansına değineyim. Doğuda sizle beraber olamadığım dönemde Boston Celtics'in yeni yıl ile birlikte çöküşü vardı. Sezon başında doğu liderliği için 1 numaralı adayımızdı fakat momentumu Clevelanda kaybederek 2.sıraya düştüler. Clevelandın son 10 maçda aldığı 7 galibiyet ile Bostonın 4 maç önüne geçmesi doğuda da sıralamanın yerine oturmasını sağladı. Bu dakikadan sonra çok büyük bir sakatlık, diskalifiye vb. ekstrem bir olay olmazsa ilk sıra Cleveland, 2. sıra Boston, 3 Orlando ve 4 Atlanta şeklinde sonuçlanır doğu konferansı.
Playoff vizesi kapacak diğer takımlar ise şu anda sırasıyla Miami, Toronto, Charlotte ve Chicago. Bu 4 lüde Charlotte son iki maçını kaybetmesine rağmen haftanın takımıydı, son iki maç kayıplarından önce 9-1 lik bir seri yakaladılar fakat bu seri Hawks deplasmanında son buldu. Bugüne kadar değinmemiştik ama genç ve dinamik bir kadroları var.
Tek eksikleri tecrübe ki o da playofflarda tur geçmenin anahtarıdır. O yüzden bu sene ne kadar yukarıdan playoffa girebilirlerse onlar için o kadar büyür başarıları. Playofflar ise sıkıntılı olacaktır.

Playoff sıralamasında taşlar yerine oturuyor demiştik. Konferansın 8lisi dışında kalıp playoffu belkide son ana kadar kovalayacak 2 takım daha var. Ersanlı Milwaukee ve New York Knicks. Bu ikili Cicagonun hemen arkasında yerlerini aldılar fakat hem kadro yapıları hem form düzeyleri ancak biraz daha savaşabiliriz görüntüsünde. Gelelim bu senenin doğuda kaybedenlerine. Detroit, Philedelphia, Indıana ve Washington senenin ortasında playoff yarışından koptular ve artık 2010 haziranını beklemeye koyuldular. Kalan 42 maçta eğer bu 4ünden birisi playoff yapabilirse son yılların en büyük süprizi olur. Senenin LOSERı gerçek kaybedene dönelim biraz da. 2-3 yıldır ha şu şehre taşınacak ha bu adama satılacak diye bizleri oyalayan New Jersey bu seneki mükemmel performansına son 10 maçta da devam etti 0-10. Yazacak fazla da birşey yok ama şu notu vermeden olmaz. New Jersey bu sezon oynadığı 43 maçta sadece 3 galibiyet aldı ve bunların tümü kendi konferansındaki takımlara karşıydı. Batıdan bir takımı yenebiilmiş değiller hala, bundan sonrası içinse tam bir muamma. Bazen bu takımın maç kazanmasının bile mucizelere kaldığını düşünüyorum.


Batı konferansı ise biraz daha karışık en azından kimin hangi sıradan playoffa gireceğini şu anda söylemek sadece tahmin olur. Lakersın başı 4 maç farkla çektiği grup sırasıyla Denver, Dallas, Portland, San Antonio, Utah, Phoenix, Houston olarak gidiyor.2. Dever ve 8. Houston arasında ise sadece 5 maç var ki kısa bir galibiyet mağlubiyet serisiyle herşey değişebilir. Bu 7 takımı playoff için zorlayan takımlar ise Memphis, Oklahoma City ve New Orleans. Bu takımlarda çok az farkla sıralanıyor ve her an kendilerini playoffda bulabilirler. Eğer Memphis yada Oklahoma olursa bu takımlar benim için senenin en güzel olaylarından biri olur. Çünkü ikiside genç kadrolara sahip fakat takım oyunuyla biryerlere gelen takımlar. Sacramento, Golden State ve Minnesota ise konferansı havlu atanları. Clippers ise arada kaldı ne yapacak belli olmayabilir malum Baron Davis...

Sıra bu haftanın bana göre en iyi performansını sağlayan oyuncusuna. Bu isim kesinlikle KİNG JAMES. Lebron takımının 7-3 lik seri yakaladığı haftayı 40,5 dk da 33,5 sayı , 7,4 ribaund , 8,2 asist , 1,7 top çalma ve 1,5 blok ortalaması ile geçdi ve süperstarlar için bile ortalama 30 olan efficiency ratingini 36.2 ye taşıdı. Bu gazla devam etmesini dört gözle bekliyorum.
Bu haftanın önemli bir haberi ise All Star ilk beşlerinin belli olmasıydı.
DOĞU- Iverson,Wade,Lebron,Garnett,D.Howard
BATI- Nash, Kobe, Carmelo, Amare, Duncan

Son senelerdeki kadroların dışında değisiklikler var ve takımlar allstarın tadını çıkarabileceğimiz lezzete sahip oyunculara sahipler. İnşallah bu dakikadan sonra sakatlık yaşamazlarda bizde gözlerimize güzel bir sofra kurmuş oluruz.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Sevgili Can tumer, bu aksam bizzat Philips Arena'da izledigim macta Boston'i ezdik ve Doguda 2.lige oturduk. Takip ettiysen bu sezon Hawks: 4 - 0 Celtics oldu boylece.. Ben playofflara kadar en kotu 3. sira diyorum..