5 Ocak 2010 Salı

Nba'de 5. Hafta

15 gündür yazmadım. 5. hafta bitsin diye bekle bekle çatladım 35. maçlarını çoğu takım oynamadan yazayım dedim. Zaten herhalde önümüzdeki 17 -18 günde daha başka birşey yazamam. Malum finaller proje teslimi hayırlısıyla bitsin kaldığım yerden devam ederiz.

San Antonio ile açılışı yapalım. Ligin başındaki uyumsuzluk havasını üstlerinden tamamen attılar ve çok süper bir basketbol oynamasalar da son 10 maçın 8 ini kazanarak ligin en formda takımı oldular. Bu 10 maçta rakiplerine ortalama 10 sayı fark yaptıklarını belirtmek gerek. Bunun yanısıra bu maçlarda hiç 100 sayı yememeleri savunmanın dozajının arttığının belgesi. Greg Popoviç'in klasik all star sonrası takımın uçan performansı bu sezon erkenden etkisini gösteriyor demek ki. Bu gidişatla şubatla beraber hem süper basketbol oynayan hem de ligin zirvesinde Lakers'ı zorlayacak bir Spurs görecegiz diye umuyorum. Batıdan devam edersek Lakers 6 yenilgi ile zirvede yanlız kaldı ama 34 maçın 22 sini evlerinde oynadıklarını belirtmeliyiz. Lakersın takipçileri bir galibiyet bir mağlubiyet deyim yerindeyse yuvarlanıp gidiyorlar. Geçen hafta Utah ve grubun sonuncusu Minnesota'nın çıkışı vardı ama onlarda son 5 günde formlarını düşürdüler. Formu artan takım ise Memphis oldu. 16-16 gibi son senelerde onlardan göremedişimiz biryüzde yakaladılar. Playoff için birşey ifade etmesede en azından erken havlu atmadıklarını göstermeleri önemli diye düşünüyorum.

Doğuda ise Cleveland fırtınası vardı. Önceleri grubun zirvesini ele geçirdiler son mağlubiyetlerle 2. liğe düşselerde Boston'ın kötü formu onların önünü açacak bence. Orlando ve Atlanta ise herzman ki gibi arkadan takipliyor bu ikiliyi. gelelim Hidolu Torontoya . Haftanın takımıydılar kuşkusuz. Sene başında playoff zor dediğimiz takım önce savunmada nakavt olduktan sonra ayağa kalktı sonra da 10 da 7 yaparak 5. lik için Miami'yi zorlamaya başladılar. Rakiplerinin sezon boyu % 46.4 şut attığı 22.57 ortalama ile asist yaptığı Toronto savunması son 10 maçta bu ortalamaları %44 ve 19.6 ya çekti ki son 5 maçta bu ortalamaların altına da inildi. Diğer yandan Philinin de çıkışı var 5e 5 le oynadılar son 10 maçı ve toparlanma sinyali verdiler. Milwaukee ve New York'un playoff son sırası için çabaları süredursun Detroit ve İndiana tam anlamıyla çöktüler. İkiside son 10 maçında sadece 1 galibiyet alırken ortalama 10 fark yiyerek playoff şanslarını zora sokma görünümündeler.

Fazla değinmiyordum ama bundan sonra da kendimce haftanın oyuncusu için bir paragraf ayıracağım. Bu haftanın oyuncusu kesinlikle Zach Randolph. Takımı Memphisle beraber yada söyle söyleyelim takımı Memphis'i omuzlarında yükselten adam oldu. 38.2 dk. süre alarak 23 sayı 13.7 ribaund 2 asist 0.9 top çalma 0.9 blok ortalaması ile oynadı. Herkes bilir dengesiz adamdır ama kimse kalitesine birşey diyemez. Böyle devam etmesi dileğiyle...

Hiç yorum yok: