31 Ocak 2010 Pazar

Eskişehir-Kayseri-Bursa Uyuma Burası GANA

Şu an TV'de Gana-Mısır Afrika Uluslar Kupası finalini izliyorum. Aklıma da 2-3 ay önce yapılan 20 Yaşaltı Dünya Kupası geldi. Finalde Brezilya'yı penaltılarla yenen Gana milli takımı kupaya uzanmıştı. Bakalım bugün 2. yarı abileri eski kıtanın en büyüğü olabilecekler mi? Orasını bilemeyiz sonuçta rakipleri son şampiyon Mısır ama şu o kadar açık ki; bu ülkede bir şeyler var.
Evet bir şeyler var ve bende bunu araştırmak istedim. Kingston, Appiah bu ülkenin ekmeğini yiyerek bir yerlere geldi (Kingston şu anda kalede) peki ya biz bu ülkeden daha fazlasını ülkemize getiremez miyiz?

Bu sorunun cevabını aradım ve bugün sahada olan ve 3 ay önce kupaya uzanan Ganalılara bir göz attım. Bu takımların yıldızı olan oyuncular zaten Avrupa'nın büyük klüplerinde oynayan oyuncular ama o kadrolarda yıldızını parlatamasalar da bizim Anadolu büyüklerimizde iş yapacak oyuncular yok mu; tabi ki var işte kısa bir liste.

Samuel Inkoom - Savunma ,89 doğumlu Basel'de oynuyor
Ransford Osei- Forvet,91 doğumlu Twente'de oynuyor
Dominic Adiyiah-Forvet,90 doğumlu Freikstad'da oynuyor
Opoku Agyemang- Orta saha,89 doğumlu Al Saad'da oynuyor
Agyemang Badu- Orta saha, 91 doğumlu Sampdoria'da oynuyor
David Addy- Defans, 90 doğumlu Randers'de oynuyor
Daniel Agyei-Kaleci,90 doğumlu Liberty'de oynuyor
Rahim Ayew-Orta saha, Zamalek'de oynuyor
Anthony Annan-Orta saha, Rosenborg'da oynuyor

Bunlar benim dikkatimi çeken oyuncular. Mesela Badu bu dönem Sampdoria'ya transfer olmuş. Biz de biraz hızlı davranırsa gelecek Dünya kupalarında finallerde görebileceğimiz bu gençleri erkenden kapıp başarıya koşabiliriz.

Hiç yorum yok: