23 Temmuz 2011 Cumartesi

Sert Takım

Gelecek sene Galatasaray'ı yenmek o kadar kolay olmayacak bu belli oldu. Yapılan son Felipe Melo transferi ile de kadro hafiften şekillendi. Şunu ön görebilirim ki 2000'lerde bücür ve koşan olarak adlandırılan oyuncularla başarıya giden, 2002'de teknik orta saha kurmaya çabalayıp başaramayan, 2008 Türkiye'sini ise büyük isimlerin (Arda,Hamit,Nihat,Tuncay) üzerine kuran TERİM bu sefer farklı bir şey deniyor. SERT, MÜCADELECİ, YILMAYAN bir takım yaratma çabasında. Belli ki T.T. Arena'ya gidenler ya da evden maçları seyredecek olanlar, bol gollü maçlar yerine Arenada canı için savaşan GLADYATÖRLER izliyor olacak. Canı için diyorum çünkü ARDA'nın takımda kalma süreci ve sonrasında yaptığı açıklamalar bana bunun izlemini veriyor. 'Fatih Hocam olmasa burada kalmazdım' demekten çekinmiyor ve ŞAMPİYONLUK için varlarını yoklarını ortaya koyacaklarını belirtiyor.
Sert takım dedim başta. Peki neden? Neyi sert? Herhalde futbol izliyorum diyenler hatırlarlar geçen yıl ki Hollanda-Brezilya çeyrek finalini ve Melo'nun koskoca Brezilya'yı, maçın başında rüzgar gibi esen Brezilya'yı tek başına nasıl manipüle ettiğini. Orta sahanın ortasında mücadele eden bir futbolcu için çok ama çok düşüncesiz, beyninden çok fiziği ve mücadelesiyle sahne alıyor. Ujfalusi yine aynı modda. İlerleyen yaşı Fiorentina günlerini arattırırken kasaplık konusunda her geçen gün üstüne birşeyler koymaya devam ediyor. Yine geçen sezon ki Atl.Madrid-Barcelona maçında Messi'ye yaptığı ve belki orada Messi'den başka birisi olsa en az 9-10 ay sahalardan uzak kalmasına neden olacak darbeyi yapabilecek kadar düşüncesiz,agresif ve sert bir isim. Bu iki ismin İTALYAN SERİE A 'dan öğrendiklerini Süper Ligde bol bol uygulama alanı bulacaklarını söyleyebiliriz. Ha hakemler eski hakemler olur 4 büyüklere kart çıkarmaktan çekinirler mi orası soru işareti.
Yeni transferlerle devam edelim. ELMANDER 'de hani İSVEÇ'in soğuğunu yemiş PREMİER Ligde kendini ispatlamış üst düzey sayabileceğimiz fiziğe sahip forvetlerden. Baros'un Türkiye'ye geldikten sonra ki gibi müzmin sakat moduna kapılmazsa, rakip savunmacılara bayaa iş çıkaracaktır.
MUSLERA kalede zaten bu zamana kadar ülke topraklarında yapılmış Schumacher ve Taffarel transferlerinden sonra gelmiş geçmiş en iyi kaleci transferi.Uruguay tecrübesi ve Lazio'da pişmesi avantajları, tek sorun Servet Ujfalusi ikilisiyle uyumu.
Gelelim kadroya katılan ve ilk 11 çıkma şansı en yüksek oyuncu SELÇUK İNAN'a. O da nazardan saklasın fiziği ne kadar kötü gözükse de geçen sene 30 maçın üstüne çıkmış, sakatlıklardan pek etkilenmeyen ve takımı sürükleyecek oyuncuların başında gelecektir.
Solda Arda sağda Kazım derken GALATASARAY'ın at sat bitmeyen kadrosu daha çok transfere ihtiyacım var diye alarm vermeye devam ediyor diyerek bitirelim. Gönül ister ki bir Volkan Şen, bir Sercan transferi olsaydı, takımdaki sorunlardan biri de Sabri'nin alternatifinin olmayışı, Eboue lafları dolaşıyor, inşallah olur. Daha yürünmesi gereken çok yol var kadronun yapılanması açısından, sadece biraz daha zaman bekleyelim ve görelim.

13 Temmuz 2011 Çarşamba

Maçtan Sonra Disko Otelde Kumar Var

Şimdi öncelikle şunu belirteyim. Ayıptır söylemesi çok afedersiniz Türk futbolunun a.. k... Biz buralarda 2-3 yıldır bas bas bağırırken; şike, karapara, devlet desteği ve yeri geldiğinde devlet manipülasyonu, bahis, futbolda şiddet özellikle de terör diyorken, herkes 'Nolcak anam mis gibi futbol 400 milyon dolar Tv geliri ' diye sallıyordu. Onların hepsine birer gazoz kapağı hediye edeyim ben.

Neyse gelelim günümüz soruşturmasına. Açık, net görmemek ayıp olur. İçeri alınan tek adam kim? O kadar Ergenekoncu içeri alındı kimin eşkal tespit fotoğrafları basına sızdırıldı, bu kadar karalandı,tüü kaka edildi. AZİZ YILDIRIM. Artık bilmeyen kaldı mı bilmiyorum ama kim bu adam? NATO müteaahhiti. Napar bu adam? Yalçın Küçük'ün dediği gibi maç sırasında Genelkurmay Başkanı ile sohbet eder, her hafta üst düzey paşaları ziyarettedir. Onun yanı sıra TSK ihalelerine direkt ve endirekt (arka planda) katılarak asker botundan, denizaltıya kadar ordu ihtiyaçlarını karşılar. Eee sana ne ne alaka şikeyle? Ne bileyim son haftalarda Aziz Başkan' Cumhuriyet'in yıkılmayan tek kalesi FB' açıklaması yaptı. Aklımızda kalsın unutmayalım. Birileri yada birisi açık açık Aziz Başkanın ayağını kaydırmaya kafaya koymuş. Sonuç ortada. BJK,TS,GS yada diğerleri ( İlhan Cavcav'ın yalakalık ve korku dolu açıklamasından sonra bir kez daha diğerleri olmadıklarını gösterdiler ve şebeke olduklarını kanıtladılarsa da) hiç mi futbolcu satın alınmıyor, bu ülkede hiç mi 'HATIR ŞİKESİ' yok ya da bu adamlar bildiğin sütten çıkmış ak kaşık mı? HAYIR. Bugün içeride Serdar Adalı yada Adnan Polat'da olabilirdi( keşke).


Sabahdan beri Aziz Başkan yalakalığı yaptığım yeter. Komplo teorim buraya kadar. Gelelim gerçeklere. Koskoca NATO müteahhitisin 30 milyon FB taraftarı 'Stadını kendi yapan tek takım' diye övünüyor. 30 milyon taraftar, Türkiye şartlarında sınırsız maddi manevi imkanlar, 5 kulvarda alınan 5 şampiyonluk. ARKADAŞ İNSAN UTANIR BİRAZ,SENİN NE İŞİN OLUR SEDAT PEKER'İN MANEVİ OĞLUYLA? Senin ne işin var Emenike'yi satın almakla. Koskoca FB diyorsun 'Cumhuriyet'in Tek Kalesi 'diyorsun coşuyor da coşuyorsun ama Selçuk Şahin'in 35 mt. den yavaşça vurduğu topu Korcan içine alsın diye debeleniyorsun. Sonra da sallıyorsun Şampiyonlar Ligi kupasını alcaz diye. BABAYI ALDIN BABAYI haberin yok.

Yukarıda da değindiğim gibi bu soruşturma 2 şeyi ortaya çıkarıyor.

1- Milyonlarca taraftara sahip 3 büyükler ve yavaş yavaş gelişip onların tahtına göz diken Anadolu takımlarını yönetenler basiretsiz, futboldan anlamayan, ilk anda ve ilk elden şikeye, haksızlığa, futbolun amatör ruhuna karşı hareket edecek kişilerdi.Di diyorum çünkü tek bir isteğim var bu adamların ( nasıl olacak bilmiyorum) Türk futbolundan ellerini çekmeleri. Ha onlar çekince ne olur ? Sistem zenginlerin üstüne ve isteklerine göre kurulduğundan çok bir şey değişmeyecek ama belki bu kadar açık, gözümüze sokularak bir şeyler dönmez.

2- Türk futbolunu yöneten , başkanından en kıdemsizine, adamların kişilik sınırlamalarının yanında ne futboldan ne spordan ne takım yöneticiliğinden hiç bir şey anlamadığı gerçeği. Yukarıda az çok değindim. Sen Şampiyonlar Ligi rüyası gösterip ligde 10. luğa oynuyorsan, sezon ortasında havlu atıp şikeyle şunla bunla Türkiye Kupasına uzanıyorsan, o oynarsa bize gol atar diye futbolcu satın alıyorsan arkadaş yine çok afedersin ama Bİ S.. G.. Hatta hep beraber gidin. Sizin yaptığınız rüyada Bree Olsen görüp uyanınca yatakta Kibariye'nin annesini bulmaktır. Ve biz FUTBOLSEVERLER artık Kibariye'nin annesinden çok ama çok sıkıldık. Eğer birşeyi düzgün yapamıyorsanız, YAPAMIYORSAK bırakalım yapanları izleyelim.

2 şey var demiştim. Son olarak aklıma geldi fazla da uzatmıcam sabha kadar konuşur tartışırım ama en son unutulmaması gereken şey;

YAPTIĞINIZ ŞEY, MİLYAR DOLARLARIN DÖNDÜĞÜ ŞEY BİR SAVAŞ DEĞİL yada KAZANILMASI GEREKEN BİR ŞEY HİÇ DEĞİL. SADECE SPOR, SADECE FUTBOL.
22 adamın bir topun peşinde koştuğu bir spor. Ve bu sporda önemli olan KOŞMAK, TER AKITMAK, KENDİ BECERİSİYLE GOL ATABİLMEK, SEVİNMEK,, ÜZÜLMEK ama bu duyguların hepsini o sahada o anda bırakmak, rahatlamak. SPOR eskiden bir yarışmaydı, savaşmak yerine sporla karşılaşırdı insanlar. ŞİMDİ İSE BİR EĞLENCE. Bunu asla ama asla unutmayın. Siz en yakın arkadaşınızla, babanızla, annenizle 2 farklı takım için kavga ederken işte bugün içeride olan kişiliksiz adamların yıllardır MİLYON DOLARLARI cebine doldurduğu bir sektör. Tek bir nasihatim var sizlere; futbol izleyin, izleyin ama evden değil, maça giderek, sizin asla yapamayacağınız performansları yapanları izleyin. 90 dk. da 14-15 km . koşan adamları izleyin ama en yakınından, sahadan. Emin olun evden izleyeceğiniz 10-15 maçtan daha fazla zevk alacaksınız sadece bir maçı stattan izlerseniz. O zaman anlayacaksınız bunun sadece bir spor olduğuna. Ve son olarak ; kazananı alkışlamayı hatırlayın onun yaptığı gibi...



8 Temmuz 2011 Cuma

Kris Boyd Ve Eskişehirspor


Öncelikle şunu söylemem gerek bu sene şu ana kadar yapılan en iyi 3 transferden biridir Boyd transferi. Bilmeyenler için 27 yaşındaki forvetin kariyerinden küçük bir bilgi verelim. Bu adam gelmiş geçmiş en golcü adamdır İskoçya Premier Liginde ve 2006-2010 arası 4 sezon gol krallığı tacını takıp 164 gol atmıştır. İskoçya liginin savunma gücünü falan sorgulamak isteyenlere de şunu hatırlatalım, oynadığınız takım Rangers olunca rakiplerin sertliği kasaplığı had safhada olur İskoçya'da. Bursa'nın Kevin Miller transferinin isabeti de bu anlaşmanın ne kadar karlı olabileceğini işaret etmekte zaten.

Diğer yandan ESKİŞEHİRSPOR teknik direktörlüğünü bir türlü kabullenemediğim Bülent Uygun denen menajer-kolpa-seksekci adamın ve Ümit Karan gibi yağcı-balcının takımdan uzaklaştırılması beni ne kadar memnun etti anlatamam, keşke hiç uğraşmadan Mehmet Yıldız'ı da kadroda tutmasalar da bizde rahatlasak. Gerçi Uygun gittikten sonra zor şans bulur kadroda Batuhan ve Boyd varken.

Son olarak ES-ES'in taraftarının yeni takım ve kadronun arkasında durması sonucu bu sene daha yüksek yerlerde ve daha başarılı sonuçlarla karşımıza çıkmasını olanaklı görüyorum. Antep, Kayseri, Bursa, Eskişehir ve A.Gücü'nün zorlayacağı İstanbul takımlarına şike operasyonlarından sonra ligde hükümdarlık etme şansı biraz zor.