8 Temmuz 2011 Cuma

Kris Boyd Ve Eskişehirspor


Öncelikle şunu söylemem gerek bu sene şu ana kadar yapılan en iyi 3 transferden biridir Boyd transferi. Bilmeyenler için 27 yaşındaki forvetin kariyerinden küçük bir bilgi verelim. Bu adam gelmiş geçmiş en golcü adamdır İskoçya Premier Liginde ve 2006-2010 arası 4 sezon gol krallığı tacını takıp 164 gol atmıştır. İskoçya liginin savunma gücünü falan sorgulamak isteyenlere de şunu hatırlatalım, oynadığınız takım Rangers olunca rakiplerin sertliği kasaplığı had safhada olur İskoçya'da. Bursa'nın Kevin Miller transferinin isabeti de bu anlaşmanın ne kadar karlı olabileceğini işaret etmekte zaten.

Diğer yandan ESKİŞEHİRSPOR teknik direktörlüğünü bir türlü kabullenemediğim Bülent Uygun denen menajer-kolpa-seksekci adamın ve Ümit Karan gibi yağcı-balcının takımdan uzaklaştırılması beni ne kadar memnun etti anlatamam, keşke hiç uğraşmadan Mehmet Yıldız'ı da kadroda tutmasalar da bizde rahatlasak. Gerçi Uygun gittikten sonra zor şans bulur kadroda Batuhan ve Boyd varken.

Son olarak ES-ES'in taraftarının yeni takım ve kadronun arkasında durması sonucu bu sene daha yüksek yerlerde ve daha başarılı sonuçlarla karşımıza çıkmasını olanaklı görüyorum. Antep, Kayseri, Bursa, Eskişehir ve A.Gücü'nün zorlayacağı İstanbul takımlarına şike operasyonlarından sonra ligde hükümdarlık etme şansı biraz zor.

Hiç yorum yok: