13 Temmuz 2010 Salı

Kupanın En Zevkli 5 Maçı

1) Gana - Uruguay ; 1-1 biten maçın 120. dakikasında ki Suarez'in eli sonunda kaçan penaltı, 4-2 sonuçlanan penaltı atışları ve GYAN'ın gözyaşları, kesinlikle turnuvanın en zevkli maçıydı.


2) İngiltere - Almanya ; Maç 2-0 Almanya lehine farka giderken duran toptan gelen İngiltere golü ve daha 2dk. olmadan Lampard'ın 3 metre içerde olmasına rağmen gol sayılmayan şutu, sonuç 4-1 Almanya kazanır ama akıllarda hep o gol kalacaktır.


3) Sırbistan - Almanya ; Klose'nin erken kırmızı kart görmesi ve hemen ardından gelen Sırbistan golü, maçın 2.yarısına damga vuran Podolski'nin kendini aşan performansı ve kaçırdığı penaltı, skor 1-0 Sırbistan lehine sonuçlanmıştı.


4) Brezilya - Hollanda ; Turnuvanın en garip maçlarının başında gelebilir herhalde. İlk yarı oyunu domine eden Brezilya'nın ikinci yarı çökmesi fark 4 e 5 e gidebilecekken Hollanda'nın halı saha maçına çıktığını sanması ve MELO denen adamın futbolcu olmadığının ispatı.


5) İspanya -Şili ; Şampiyonun en gollü maçı :))) Açık ara turnuvada en stresli oynadıkları maç. Karşılarında hep hücum eden Şili'ye hakemin çelmeyi takması, kalecinin saçma sapan çıkışından gelen gol, kırmızı kartlar ve son 15 dk. iki takımın (yüzde 95 kadarı İspanya) top çevirerek tur atlaması.

Hiç yorum yok: