1 Kasım 2009 Pazar

NBA' de Sezonun İlk Haftası

Sezonun açılışı hafta başında yapıldı. Batug.com'dan edindiğim season previewı okuduktan sonra maçları da takip etmeye başladım. Açıkçası pek süpriz olmayacak bu sezon.
Ersan ile başlıyım çünkü dün gece süper bir performans gösterdi ve 18 dk.'da 9 sayı 4'ü hücum olmak üzere 6 ribaund ile oynayarak Milwauke'nin Detroit karşısındaki galibiyetinde önemli pay sahibi oldu. 1-2 maç daha bu etkili oyna devam ederse ki bence tamamen hazır, ilk beş için önemli bir tercih olacaktır. Önemli olan aldığı az sürede çok iş yapması bunu da başarıyor.
Kısa kısa değinelim takımlara.
Pek göze çarpan bir takım görmedim ama şampiyonluk için Boston baya gayretli. KG'nin playofflarda sağlam olacağını varsayarsak şampiyonluğun en büyük adayı. Lakers'da ekürileri olur final yaparlar heralde. Onların dışında Nash'in Phoenix'i ve Crawford takviyeli Atlanta üst sıralara oynayacak süprizler olabilir. Batı da Spurs doğuda Magic ise şampiyonluğa uzanacak tecrübedeler.
Gelelim beklentilerinde ötesinde kötü başlayan(bana süpriz olmadı ama) takımlara. Baron Davis'in Clippersda harcandığını görmemek körlük olur. O da bunun farkındaki takımıda kendiyle beraber dibe çekiyor. 4 de 0 yaptılar. İşler hiç mi hiç iyi gitmiyor, güya geçen sene şampiyonluk kadrosu kurmuşlardı.Ligin dibinde çıkamazlar. Sacramento ve Golden State'de onlarla ligin dibinde sonunculuk yarışı yapacak Batı az çok şekilleniyor yani.
Doğuda ise New York ne yapsa ne etse olmuyor. Uzatmada yenildiler bu gecede.3-0 la yola devam ediyorlar bir kazanmaya başlasalar belki...Carter'ı kaybeden New Jersey'de komşusunun yolundan gidecek bu sezon. Şimdilik İndiana'da kötü yolda ama onlar için biraz daha bekleyebiliriz.
Kısacası NBA de ilk hafta durumu böyle, sezon içi pek zevkli geçmeyebilir. Takımlar arası uçurumlar oluştuğu aşikar. Playofflara da daha çok var. Önce Nisanı sonra da yazınki transfer sezonunu şimdiden beklemeye başladım bile.

Hiç yorum yok: