23 Ekim 2009 Cuma

Avrupa'da Devre Arası ve Ülke Puanımız




Yukarıdaki linkde ağustos ayı sonunda, grup kuraları çekildiğinde, bir hesap ve öngörüm var. GS ve Fb için 12 maçta 5 galibiyet 3 beraberlik 4 yenilgi yeter demişim. Şimdi ise ağzımı tutsaydım elimi kırsaydım da yazmasaydım diye geçiriorum içimden. Çünkü daha ilk maçların bitiminde alınan 4 galibiyet 1 beraberlik 1 yenilgimiz var. Sturm maçında Baros'un direkten dönen topu 45 dk. tek kale oynanan maç ve Fb'nin Twente'ye resmen hediye ettiği 3 puan olmasa milli takımlar seviyesinde diplere düşmüş ülke futbolu için bir miladın eşiğinde olabilirdik.
Fakat daha geç kalmış sayılmayız. FB' nin kendi evinde 2 GS'ın mutlak rakibimiz Yunan Pana ile evinde oynayacağı maçlar neticesinde ülke puanını uçurabiliriz. Yeter ki iki devimizde bu performansını devam ettirsin.
Bu skorlara ve oyunlara göre bundan sonrası için GS adına 1 galibiyet 1 beraberlik ile grubu 1. bitirme şansı yüksek ama alınacak galibiyet içerde Pana beraberlik de dışarda Bükreş olması gerek. FB'nin durumunu ise içerdeki Steau ve Sheriff maçları belirler. Oradan gelecek 6 puan rahat rahat ilk 32 ye sokar FB'yi. Kısacası 12 maçda 7 galibiyet 2 beraberlik 3 yenilgi ederiz ki sezon öngörülerimizi bir hayli karşılar.
Gelelim BJK'ye. İlk hesapta 2 galibiyet vermiştik kendi evinde kazanır diye düşünmüştük. Bu yolda hiçbir kayıp yok. Wolfsburg ve CSKA'yı geçecek bir BJK deplasmandan aldığı 1 puan ile rüyalarını gerçekleştirme yolunda önemli bir adım attı. Önce evimizdeki 2 maçı kazanalım sonra şampiyonlar ligimi UEFA ligimi konuşuruz.
Çok uzatmadan linkleri verelim sizde burdan hem ülke hem de takım katsayılarımıza bir göz atın...



Hiç yorum yok: