16 Nisan 2010 Cuma

Nba'de 10. Hafta




17 marttan beri yazı yazamadım Nba ile ilgili. Sezon ha bitti ha bitcek diyerekten boşladım yazma işini, bitsin de öyle bir yorum yaparız demiştim ve sonunda normal sezon dün bitti.
Sezonun son ayına damga vuran tek olay Torontonun başladığı düşüşü devam ettirerek sürdürmesi ve sezonun büyük kısmını 5. sırada götürdükten sonra playoff yarışının dışında kalması oldu. Hidayetin takımdaki huzursuzlukları ve Bosh un sakatlığı sonrası zaten bu sonuç beklenir olmuştu. Sezon başında playoff a kalması başarı olur denilen takımın büyük bölüm 5. götürmesi süprizmiş meğer. Chicagonun son 1 ayda bıkmadan usanmadan yaptığı takip de 79. maçlar da meyvesini verdi ve rakibi Torontoyu kendi evinde yenerek 8. sıradan playoff a ulaşmış oldu.
Son 1 aya damgasını vuran bu olay dışında da herşey beklendiği gibi sessiz sakin geçti. New Jerseyin 9 maç rekoruna takılmaması ve 12 galibiyete ulaşması da beklenen bir başarı öyküsüydü.
Batıda da doğuda da playoff yapan süpriz takım yok diyebiliriz. Sıralamalarda beklentilere cevap veren şekilde oldu. Bu son aya damga vuran ORLANDO ve PHOENİX playofflara en formda giren takımlar görüntüsünde fakat karşılarında KOBE ve LEBRON faktörleri hazır şekilde bekliyor olacak.
Son olarak sayı kralı Durant'a bu ayın oyuncusu ödülümü vermeyi uygun görüyorum. Son 10 maçında 40,7 dk. ortalama sahada kalarak 34 sayı 8,1 ribaund 3ü4 asist 2 top çalma 1,5 blok ile 34,2 efficiency ratinge ulaştı. Bu hayvansi performans sayesinde takımı Oklahoma City i 8. sıradan playoffa sokmaya başaran KEVİN DURANT e playoff da da Lakers karşısında başarılar diler ileri ki sezonlarda aynen devam etmesini isteyebiliriz.

Hiç yorum yok: