9 Temmuz 2009 Perşembe

Ankara Arena

Belki çoğunuzun haberi yokdur. Bir Ankaralı olarak hatta hatta okulumun ve hergün geçdiğim güzergahın önünde olmasına rağmen benim bile haberim yoktu. Türkiyenin en gelişmiş spor salonu 2010 Dünya Basketbol Şampiyonasına ev sahipliği yapacak olan şehirlerden Ankarama nasip olmuş. Temel atma çalışmaları yaklaşıyormuş ve Mayıs başı bitirilmesi düşünülüyor. Teslim tarihi 17 Nisan deniliyor ama...
Bi kere o yere spor salonu yapıldığını bilmiyordum, oradaki çalışmaların hızlı tren garı olduğu söyleniyordu ama hayırlısı. Yeri süper olcak ASKİ gibi mezarlık karşısı Ankara dışı olmaması büyük artısı. Yazık oldu ASKİ ye. Ayrıca Atatürk Spor Salonu ne olacak o da ayrı soru. Aralarında 10 dk yokdur yürüyüş mesafesi olarak.
Gelelim salonun özelliklerine; 10400 kapasiteli, 10 kişilik 10 suit oda, 1020 araçlık otopark, dev led ekranlar, son teknoloji ışıklandırma sistemi... Peh Peh Peh iyi olacak gibi.
Gelelim bombaya; Çok amaçlı olacağı yazılmış resmi sitede. Buz hokeyi ve tenis sahası olarak kullanılması da planlanıyormuş ayrıca dev konserlere rahatlıkla ev sahipliği yapacağı söyleniyor.
Benden son hatırlatma. Mayısa inşallah biter de tüm dünyaya rezil olmayız.

Hiç yorum yok: