22 Ağustos 2010 Pazar

Süper Kupalar # 2

Barcelona 3-1'in rövanşında Sevilla'yı ilk yarıdaki muhteşem futboluyla Nou Camp'a gömdü. Messi hattrickle yıldızlaştı ve maçı 4-0 kazanan BARCA sezonun ilk kupasına uzandı. Bu arada Puyol'un yanılmıyosam 2008den ber kaldırdığı 10. kupa oldu.

Mourinho'nun İnter'inden Benitez'inkine çok değişen birşey yoktu. Kadro geçen yılın aynısı sayılırdı. Hatta aynısıydı. Roma'm ilk golü atınca bir sevinçle internetten maçı takibe başladım ama sonuç can sıkıcıydı. Bu maçtada E'too coştu coşturdu. 3-1 le kupaya uzanan İNTERNAZİONALE oldu.

10 Ağustos 2010 Salı

Rakipler ; Rusya,Ukrayna,Portekiz

UEFA ülke puan sıralamasında şu anda 9. durumdayız. Önümüzdeki 3 ülke Portekiz,Ukrayna ve Rusya. Yani Yunanistan ve Romanya ile bağlarımızı kopardık. Hele hele Fenerbahçe PAOK'u eleyebilirse ki isteğim bu yönde Yunanistan'ın büyük süpriz yapmadığı sürece önümüzdeki 2-3 yıl bize yetişme şansı kalmayacak.


İşte bu durumda girdiğimiz sezonda en önemlisi tabi ki bizim takımlarımızın yakalayacağı başarılar. Başta BJK'nın büyük bi şansızlık yaşamadan gruplara kalması ve gruplarda yıldızların yardımıyla son 32ye kalması büyük bir süpriz olmayacaktır. GS'ında son senelerdeki bu turnuvada başarısını yakalayabileceğini düşünürsek (en önemlisi tabi ki direk rakibimiz olan Ukrayna ekibi Karpaty'i elememiz lazım), FB'nin bilinmezliğinin kaybolması ve ortaya adam gibi bir futbol ve başarılarla dönmesi, TS'ninde süprizlerin en büyüğünü gerçekleştirmesini bekleyeceğiz önümüzdeki 2 haftada. Bana kalırsa 4 de 3 yapmamız yeterli olacaktır.





Gelelim rakiplere ve dikkatle takip edeceğimiz eşleşmelerine;

Şampiyonlar ligi playoff ;

Zenit-Auxerre
D.Kiev-Ajax
Braga-Sevilla

UEFA playoff ;

CSKA Moskova-Anorthosis
Genk-Porto
Omonia-Metalist
Sporting-Brondby
Dnipro-Lech
Sibir-PSV
BATE-Maritimo
Lozan-Lok.Moskova

Bu 11 eşleşme bizim 4de4 yada 4de3 yapmamız kadar önemli ve takip edilmesi gerekiyor. İnşallah hem kendi maçlarımızda hem de bu maçlar sonucunda eylül ayına girerken karşımıza daha güzel bir tablo çıkar.

9 Ağustos 2010 Pazartesi

7 Ağustos 2010 Cumartesi

Your Nightmare is Back Again


Dünya kupası sırasında Fethiye - İstanbul - Alanya yapmıştım. Bu seferki uzun arada da Kuşadası - Alanya kısmet oldu. Alanyadaki son haftaki kabus anları atarsak ( 50 derece sıcaklık, zehirlenmem ve 8 günde sadece 2 kez dışarı çıkabilmem ) iyice dinlendim fakat 13 Temmuzdan şu ana tek bir yazı yazamadım. Doluyum. Gündem de güzel, bol bol yazacağım bu hafta inşallah yoksa bu sıcaklarda gün geçmez.
Gündem yoğun dedim; 3 büyüklerin ve Avrupa'nın devlerinin transfer çalışmaları, 12 dev adamın dünya basketbol şampiyonası yolundaki adımları, Avrupa kupaları maçlarımız ve Bursa'nın şampiyonluğuyla temelleri atılan yeniden kurulmakta olan Süper Lig'in başlangıç haftaları.